Cooperarea Guvernului României şi Guvernului Republicii Serbia privind gospodărirea durabilă a apelor transfrontaliere

85

În perioada 6 – 9 martie 2018, s-a desfăşurat la București, cea de-a șasea rundă de negocieri a Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniul gospodăririi durabile a apelor transfrontaliere.

În prezent colaborarea cu Republica Serbia în domeniul gospodăririi apelor de frontieră se desfășoară în baza Acordului între R.P. Română și R.P.F. Iugoslavia privind problemele hidrotehnice de pe sistemele hidrotehnice și cursurile de apă de pe frontieră sau întretăiate de frontiera de stat, semnat la 7 aprilie 1955, la București.

Comisia romano sarba ape transfrontaliere (1)Delegaţia română care a participat la cea de-a șasea rundă de negocieri a fost condusă de către Adriana Petcu, secretar de stat în cadrul Ministerului Apelor şi Pădurilor având ca scop continuarea procesului de negociere a noului Acord între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia în domeniul gospodăririi apelor de frontieră, în concordanță cu noile principii de colaborare în domeniul apelor bazate pe reglementările existente la nivelul Uniunii Europene și al legislației naționale a fiecărei Părți.

Astfel, a fost finalizat proiectul de text al noului Acord ce va fi supus consultării interminsteriale, conform prevederilor legislației naționale.

Ambele state vor continua procesul de negociere, în vederea semnării noului Acord, în conformitate cu legislațiile naționale în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ