Convocări în echipele naționale pentru rugbiștii campioanei

579

Curg convocările pentru campioana României la rugby. Timișoara Saracens va trimite un număr de 16 sportivi pentru acțiunile echipelor naționale din perioada următoare.

Vacanță doar pe hârtie pentru jumătate din rugbiștii celei mai bune echipe din rugbyul românesc, Timișoara Saracens. Evoluțiile foarte bune din startul acestui sezon au adus în atenția staff-ului echipelor naționale un număr foarte mare de sportivi în vederea convocării. În total 16 telegrame de convocare au sosit pe adresa clubului din Ronaț pentru acțiunile din luna iunie.

Opt jucători se vor prezenta în naționala mare în vederea meciurile de la World Rugby Nations Cup, turneul ce va fi găzduit de București în perioada 9-17 iunie. Este vorba de pilierul Alexandru Țăruș, talonerul Andrei Rădoi, jucătorul de linia a treia Vali Popârlan, flankerul Stelian Burcea, mijlocașii Vali Calafeteanu și Jody Rose, aripa Stephen Shennan și fundașul Cătălin Fercu. România va întâlni Namibia în 9 iunie, Uruguay în 13 iunie și Argentina B în 18 iunie.

Alți 8 rugbiști ai Timișoarei se vor prezenta la trialul organizat de federație în vederea creării lotului România A. Astfel Gigi Militaru, Claudiu Marzac, Lucian Mureșan, Dorin Lazăr, Marian Gorcioaia, Vlăduț Popa, Jack Umaga și Vlad Zaharia vor încerca să îi impresioneze pe antrenorii secunzi ai naționalei la trialul programat sâmbătă la Bârlad. În urma acestui trial va fi selectată componența selecționatei României A cea care va susține două meciuri test în 1 și 4 iunie în compania selecționatei galeze Crawshays Welsh RFC.

De notat că la acest trial trebuiau să se prezinte alți doi rugbiști de la Saracens, Gabriel Conache și Tangimana Fonovai care însă sunt accidentați și au fost înlocuiți.

În fine, Vlad Zaharia participă în aceste zile și cu naționala de rugby în 7 la pregătirea turneelor internaționale din vară. În 11-12 iulie Românie va evolua la Malmo (Suedia), iar în 2-3 iulie la Richany (Cehia). Vlăduț se va prezenta sâmbătă la trialul de la Bârlad.

 

LĂSAȚI UN MESAJ