Controale în internatele școlare din Timișoara. Inspectorii au găsit nereguli

506

După ce un elev cazat într-un internat din Timișoara a ajuns la spital, speriat de moarte, pentru că ar fi fost molestat de colegii săi mai mari cu o coadă de matură, conducerea Inspectoratului Școlar Timiș a cerut urgent inspecții în aceste locații. Reamintim că nefericitul eveniment a avut loc în internatul Liceului cu Program Sportiv “Banatul”, în urmă cu două săptămâni, iar copilul care acuza că ar fost violat cu o mătură avea doar 13 ani.

Controalele au fost realizate de către inspectorii ISJ care au mers, atât ziua, cât și noaptea în internate pentru a constata situația.

„Au mers câte doi colegi în internatele şcolare, au fost situaţii când am identificat lucruri bune, dar şi situaţii când lucrurile nu stau cum ne-am aşteptat, ei sunt monitorizaţi, li s-a dat un termen pentru a remedia situaţia respectivă.  Am descoperit mai multe nereguli: repartiţia elevilor pe camere, modalitatea nu foarte bună de a intra în clădire, am găsit studenţi acolo, sperăm ca în scurt timp să nu mai existe aceste situații. A fost o problemă cu repartizarea elevilor pe vârste, există această cutumă ca elevii mai mici să fie tachinaţi de cei mai mari, pentru asta există pedagogul şcolar care tebuie să intervină”, explică inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Timiș(ISJ), Aura Danielescu.

Fiecare unitate care a fost controlară va fi reverificată în scurt timp de către inspectorii școlari, care speră că situațiile neplăcute nu se vor mai repeta.

LĂSAȚI UN MESAJ