Controale ale inspectorilor de muncă în Timiș

66

Inspectoratul Teritorial de Muncă Timiș demarează controale în cadrul cărora sunt vizate și firmele de construcții din Timiș.

Controalele se desfășoara în cadrul unei campanii naționale ce începe chiar în această lună și privește prevenirea riscurilor de cădere de la înălțime în domeniul construcțiilor.

”Grupul țintă îl constituie angajatorii și lucrătorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor – cod CAEN 41,42 si 43. Anterior declanșării acțiunilor de control angajatorii și lucrătorii din domeniul construcțiilor vor fi înștiințati cu privire la obligativitatea luării de măsuri care să vizeze securitatea și sănătatea lucrătorilor, precum și asupra faptului că respectarea acestor măsuri conduce la beneficii socio-economice.

Activitățile de control vor consta în verificarea:

– utilizării în condiții de securitate a echipamentelor de muncă specifice domeniilor construcții de clădiri și a lucrărilor speciale de construcții;

– respectării prevederilor legale referitoare la securitatea și sănătatea lucrătorilor.

Vor fi verificați cu prioritate angajatorii din construcții la șantierele temporare și mobile în care se desfășoară lucrări de construcții unde există risc de cădere de la înalțime”, au anunțat inspectorii de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ