Contrabandă de primăvară în Banat: sute de mii de țigări confiscate

250

Luna aprlie a fost una productivă pentru polițiștii din Caraț-Severin. Aceștia au confiscat, în doar două săptămâni, sute de mii de țigări de contrabandă. Bilanțul este de un sfert de milion.

La începutul lunii au fost confiscate, într-o singură zi, peste 100.000 de țigarete provenite din contrabandă, în perioada 12-13 aprilie 2019 polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul Serviciului Rutier și Serviciului de Operațiuni Speciale Timiș, au mai întocmit două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

”Astfel, în data de 12.04.2019, a fost depistat în trafic, în municipiul Reșița, un tânăr de 30 de ani, din Reșița, care transporta cu un autoturism înmatriculat în Caraș-Severin cantitatea de 20.000 de țigarete provenite din contrabandă (100 de cartușe), în pachete de țigări de la un producător, netimbrate. Autoturismul a fost indisponibilizat și întreaga cantitate de țigarete a fost confiscată. Față de autor a fost inițial dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, instanța dispunând, ulterior, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, transmite IPJ Caraț-Severin.

În aceeași zi, polițiștii au depistat în trafic la ieșire din Reșița un bărbat care transporta, într-un autoturism înmatriculat în Bulgaria, alte 50.000 de țigări de contrabandă. A doua zi, polițiștii i-au perecheziţionat locuința suspectului și au mai descoperit 184.800 de țigarete netimbrate.

LĂSAȚI UN MESAJ