Continuă lucrările ample la nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român GALERIE FOTO

54

Una dintre cele mai dificile și, în același timp, spectaculoase operațiuni la nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român a avut loc în această săptămână. Este vorba despre montarea cilindrului principal al barajului, care are rolul de a regla tranzitarea debitelor maxime pe Canalul Bega.

Manevrele de transport a stavilei cilindrice de pe mal la locul montajului s-au realizat cu o macara de 160 de tone, având în vedere că greutatea stavilei cilindrice este de aproximativ 20 tone, cu o lungime de 15 metri. Tot cu ajutorul acestei macarale s-a trecut la montarea propriu zisă a stavilei la poziția de lucru.

„În cursul zilelor următoarele se vor monta angrenajele de acționare, a lanțului Gall de angrenare directă și echiparea completă a stavilei cilindrice. Conform graficului de execuție, în luna iunie se va putea trece la proba de lucru a acestui echipament”, a precizat Titu Bojin, directorul ABA Banat.

Lucrările de punere în siguranță a Nodului Hidrotehnic Sânmihaiu Român înseamnă reabilitarea barajului stăvilar și a ecluzei, inclusiv montajul utilajelor și a echipamentelor hidromecanice.

Valoarea contractului de bază este de 5.657.517,36 euro cu TVA, valoare finanțată prin programul IPA Interreg CBC RO-SRB.

LĂSAȚI UN MESAJ