Continental spune că a redus mirosul de cauciuc din Timişoara, oamenii susţin contrariul

461

Şirul lung de proteste pe care le-au organizat timişorenii în ultimii trei ani împotriva mirosului de cauciuc produs de firma Continental, i-a determinat pe reprezentanţii companiei să investească 10,5 milioane de euro într-un sistem de filtre. Acestea ar fi trebuit să reducă disconfortul olfactiv şi propagarea acestuia cu 80%.

„Suntem bucuroşi să constatăm că investiţia pe care am inaugurat-o recent are rezultate foarte bune. Cele mai recente măsurători ale emisiilor olfactive arată o reducere semnificativă în imediata vecinătate a perimetrului fabricii, odată cu finalizarea implementării echipamentelor specifice. Astfel, compania a înregistrat o reducere în medie cu 80% a unităţilor olfactometriceprovenite din procesele sale tehnologice”, a spus Sorin Samonid, directorul Continental Timişoara.

Tehnologia se bazează pe un sistem de filtre şi plasmă rece care captează particulele responsabile pentru mirosul de cauciuc. Oamenii din cartierul UMT, care trăiesc cu acest iz de 15 ani, spun că ei nu simt nicio îmbunătăţire.

„Eu nu locuiesc aici, dar vin aici la mama mea. De fiecare dată când vin, simt miros (n.r. de cauciuc). Este deranjat, mai ales pentru copii”, spune o tânără din zonă.

„Se simte zilnic. Eu cred că dau drumul la fum noaptea”, este de părere un alt timişorean.

Autorităţile nu pot interveni pentru că legislaţia românească nu specifică nicio limită pentru miros. Aşa că nici comisarii Gărzii de Mediu nu pot amenda societatea, care, de altfel, deţine toate avizele de funcţionare.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.