Construirea centurii sud a Timișoarei poate începe. S-a semnat contractul pentru execuție Video

3330

Construirea centurii sud a Timișoarei poate începe. Marți a fost semnat contractul pentru execuție în prezența directorului CNAIR, Francis Neaga, la Consiliul Județean Timiș. Potrivit contractului, cei 25,6 kilometri vor fi construiți în doi ani, asta după o perioadă de 6 luni pentru realizarea proiectului tehnic.

”Traseul proiectului Varianta de ocolire Timișoara Sud se desfășoară pe teritoriul administrativ al județului Timis, pe raza municipiului Timișoara si a localitatilor Sânmihaiu Român, Șag, Giroc, Moșniţa Nouă si Ghiroda.

Pe lângă beneficiile locale, Varianta de ocolire Timişoara Sud va avea ca rezultat fluidizarea traficului intern și internațional care intră în țară prin zona Stamora Moravița, se desfășoară pe DN 59, ajunge în zona Timişoara și se îndreaptă către centrul țării pe DN 6 sau pe viitoarea autostradă Arad – Timişoara – Lugoj.

Varianta de ocolire Timișoara Sud este tronsonul care completează varianta de ocolire a Timișoarei între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega și nodul rutier km 549+076 (pe DN6) de unde se desprinde Varianta de Nord existentă, închizând astfel, varianta de ocolire ce înconjoară întreg municipiul”, au transmis oficialii de la CNAIR.

Operatorul economic care va realiza proiectarea și execuția este TIRRENA SCAVI SpA. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 LEI fără TVA, echivalentul a 58 milioane Euro fără TVA, având un cost/km de 2,25 milioane euro fără TVA.

Legătura între varianta de ocolire și rețeaua rutieră a regiunii traversate este prevăzuta a se realiza printr-un sistem de noduri rutiere. În urma consultării autorităților locale și a Direcției de Urbanism a Consiliului Județean Timiș, cât și a studiului de trafic, a reieșit necesitatea amenajării legăturii variantei de ocolire cu rețeaua rutieră existentă. Astfel, se vor crea 3 noi noduri rutiere: DN 59 – DJ 593, Calea Șagului, DJ592, Calea Buziașului, DN6, Timișoara Est. De asemenea, noua porțiune de centură va fi tranzitată de 8 pasaje și poduri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ