Consiliul Judeţean Timiş alocă două milioane de lei sportului de performanţă

344

Sportul de performanţă este în continuare finanţat de Consiliul Judeţean Timiş. Lăsând la o parte Asociaţia Club Sportiv Politehnica Timişoara şi tot scandalul finanţării ilegale din ultimii ani, conducerea judeţului vrea să de bani cluburilor sportive mai mici, dar cu performanţe mari.

Nu mai puţin de 15 structuri sportive din fotbal, tenis, şah, automobilism, judo sau motocros ar putea beneficia de finanţare din bugetul public al judeţului Timiş. Se doreşte alocarea a peste două milioane de lei pentru cele 15 cluburi.

Pentru a fi siguri că banii alocaţi din buget sunt folosiţi pentru sprijinirea activităţii sportive şi nu sunt cheltuiţi în alte scopuri, consilierii judeţeni au stabilit clar criterii de acordare a finanţării.

Sumele de ban pot fi folosite pentru acoperirea următoarelor cheltuieli:

– Cheltuieli de transport la acţiunile sportive organizate în ţară şi străinătate;

– Cheltuieli de cazare şi masă la acţiunile sportive organizate în ţară şi străinătate;

– Cheltuieli privind alimentaţia de efort şi recuperarea după efort şi cheltuieli medicale;

– Cheltuieli privind achiziţionarea de materiale şi echipamente sportive, fără a depăși valoarea de 1.499 lei/bucată;

– Cheltuieli pentru plata premiilor şi indemnizaţiilor sportivilor şi antrenorilor;

– Cluburile sportive deţinătoare de cai pot prevedea în buget cheltuieli pentru asigurarea hranei acestora, pentru medicamente, vitamine şi susţinătoare de efort.

„Structurile sportive vor înainta Judeţului Timiş documente justificative pentru cheltuielile efectuate din sumele alocate, iar decontarea sumelor se va realiza pe bază de acte doveditoare conform legii. Modul de folosire a sumelor alocate de către Consiliul Judeţean Timiş pentru programele sportive va fi verificat de către Biroul de Audit Public Intern şi Corpul de Control al Preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, precum şi de auditorii Curţii de Conturi a României. În situaţia în care se constată că sumele acordate nu au fost utilizate conform scopului pentru care au fost acordate sau/şi conform prevederilor legale, acestea vor fi recuperate de la cluburile sportive”, se arată în proiectul de hotărâre al CJT.

Decizia de finanţare a celor 15 structuri sportive aparţine consilierilor judeţeni. Ei se vor reuni în şedinţă plenară în data de 22 iulie.

Structurile sportive vor promova denumirea instituţiei finanţatoare – Consiliul Judeţean Timiş şi sigla Judeţului Timiş pe echipamentele de participare la competiţiile sportive, în caz contrar instituţia finanţatoare va sista finanţarea.

Anexa_1-1

LĂSAȚI UN MESAJ