Consilierul timișorean Radu Țoancă: „Din sistemul centralizat de termoficare au plecat 12 000 de familii”

426

Efectele unei termoficări defectuase în Timișoara în sistem centralizat a dus la debranșări masive. Dezvăluirea o face consilierul local Radu Țoancă, de la PSD, care susține că aproximativ 12.000 de familii din oraș s-au debranșat ilegal numai în acest sezon, din cauza lipsei căldurii oprime furnizate de Colterm.

„În afară de a se lamenta și a cerși bani de la București, administratia Fritz a rămas încremenită in propria incompetență Din cele 4200 de branșamente ale Colterm din Timișoara – însumând 52 000 de abonați individuali- au fost verificate în ultima perioadă 1400 . Rezultatul acestei inventarieri parțiale – care se va finaliza în perioada următoare la toate branșamentele din oraș- a fost unul șocant: peste 400 de debranșări ilegale de blocuri întregi , apartamente sau case individuale. Din calculele specialiștilor au ‘ieșit’ din sistemul centralizat de termoficare fără să anunțe 10-12 000 de familii, care și-au montat centrală proprie pe gaz. Ritmul debranșărilor ilegale s-a intensificat în acest sezon rece , pentru că oamenii îngheață în propriile apartamente, copiii se îmbolnăvesc în școli , iar bolnavii în spitale, plătind prețul ‘viziunii’ primarului Fritz de a lăsa Colterm fără cărbune peste iarnă și apoi de a plafona temperatura din rețelele companiei pentru a face economii la gaz!”, a scris consilierul pe Facebook.

Situația dificilă a Colterm nu s-a ameliorat. Au venit, săptămâna trecută, fonduri de la Guvern, 15 milioane de lei, dar timișorenii primesc în continuare agent termic la temperaturi mai reduse. Iar meteorologii anunță temperaturi foarte scăzute în nopțile ce urmează…

2 COMENTARII

  1. Putea, daca avea interes.
    Fiecare debransare, legala sau ilegala, degreveaza primaria de plata subventiei pe gigacaloriile consumate.

    Unde ai intalnit in Romania sistem de termoficare fara subventii?

LĂSAȚI UN MESAJ