Conflict la vârf în învățământul preuniversitar din Timis! VIDEO

1267
liceul pedagogic

După ce au început înscrierile pentru clasele pregătitore, a început şi scandalul între Liceul Pedagogic „Carmen Silva” şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, în legătură cu numărul de copii înscrişi şi numărul de clase.

La conferinţa de presă au răspuns întrebărilor Aura Danielescu şi Cornel Petroman.

Înscrierea în învăţământul primar s-a desfăşurat sub două etape. Etapa I, cu trei faze; prima, copiii acceptaţi de circumscripţiile şcolare; a doua fază, de a merge într-o instituţie de învăţământ fără circumscripţie şcolară, cum s-a şi întâmplat la Liceul Pedagogic şi să opteze pe locurile libere existente; şi cea de-a treia fază, se întorc copiii în circumscripţie, conform opţiunilor părinţilor, dacă pentru locurile pentru care au optat în faza a doua nu au avut criteriile stabilite.

aura-danielescuLa Liceul Pedagogic au fost date trei clase, cu un număr de 75 elevi. În acest an s-a dorit să se facă din nou înscrierile pe circumscripţii, deoarece inspectoratul nu poate controla numărul de domicilii ale copiilor, şi de aceea s-a considerat ca şi Liceul Pedagogic să facă parte dintre şcolile bune. Însă Pedagogicul, care şi aşa are un număr mare de elevi, în jur de 1500, nu şi-a mai dorit alte clase în plus, mai ales că liceul a fost construit pentru 550 de elevi. Şi asta din lipsă de cadre didactice, din lipsă de spaţiu, că oricum au închis o parte din internat pentru a face săli de clasă, iar clădirea, fiind destul de veche, nu suportă modificări şi mansardări. Nu în ultimul rând, cu clase în plus, e posibil ca ciclul gimnazial să funcţioneze după masa. Atunci va interveni o altă problemă, cu părinţii cărora nu le convine ca şi copiii lor să termine la ore târzii cursurile, fiind nevoie de odihnă şi facerea lecţiilor. Pedagogicul e dorit de majoritatea părinţilor atât pentru poziţia centrală a liceului cât şi pentru calitatea învăţământului.

Mai sunt şi alte licee care au număr mare de elevi şi lipsă de spaţiu. Pedagogicul ar putea răspunde pentru o astfel de gândire, şi de a rămâne fără circumscripţie, este de părere Aura Danielescu, inspector şcolar general la IŞJ Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.