Conferința Europeană de Psihologia Personalității, pentru prima dată în România, la Timișoara

172

În aceste zile, la Universitatea de Vest din Timișoara are loc cea de a 18-a ediție a Conferinței Europene de Psihologia Personalității.

Aceasta se desfășoară în perioada 19 – 23 iulie și constituie un reper important pentru tematica abordată, fiind prezenți peste 350 de participanți din 40 de țări de pe toate continentele. La eveniment participă numeroși cercetători de prestigiu internațional pentru a dezbate și prezenta ultimele cercetări privitoare la diferențele individuale dintre oameni dintr-o perspectivă psihologică.

Conferința presupune aproximativ 350 de contribuții științifice și este o resursă importantă pentru specialiștii din domeniu. Faptul că s-a dorit ca Universitatea de Vest din Timișoara să fie organizator al unui eveniment aflat pentru prima dată în România arată prestigiul UVT și nivelul ridicat de pregătire al specialiștilor noștri. Ne putem considera competitivi doar dacă rămânem conectați la prima linie a cercetării internaționale, iar astfel de evenimente ne situează în centrul ei”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Conferința este organizată de către Departamentul de Psihologie al Universității și Asociația Europeană de Psihologia Personalității, o organizație cu peste 200 de membri activi din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ