Conducerea SCM Timișoara, reacție după înfrângerea de la Tribunalul Elvețian

50

Conducerea clubului de baschet masculin timișorean transmite un răspuns oficial după ce acțiunea SCM-ului la Tribunalul Federal Elvețian a fost respinsă. Timișorenii cereau anularea deciziei BAT, care i-a sancționat pentru neplata datoriilor către Nikolov, Shiloh, Nenad Milosevic si Derrick Low.

Iată comunicatul remis de conducerea SCM Timișoara:

Reprezentanţii clubului nostru au intrat, săptămâna aceasta, în posesia hotărârilor prin care Tribunalul Suprem Elveţian a respins acțiunea în anularea hotărârilor BAT, acţiune în anulare pe calea căreia SCM Timişoara a invocat excepţia necompetenţei Tribunalului Arbitral (BAT). Clubul Municipal a susținut că BAT nu avea competenţa de a judeca acţiunile arbitrale inițiate de Nikolov Hristo, Shiloh Kyle, Milosevic Nenad şi Derrick Low, foşti jucători ai Asociaţiei Baschet Club Timişoara, nu ai SCM Timișoara.

Tribunalul Suprem Elveţian afirmă că „nu s-au furnizat documente justificative direct consultabile” şi că „nu ar aparţine curţii de casaţie de a efectua cercetari în înscrisurile trimise „în vrac” de către apelant sau aflate în dosarul trimis de către tribunalul arbitral pentru a verifica daca cele mentionate de catre apelant sunt exacte”.

Altfel spus, Onoraţii magistraţi ai Curţii Supreme Elveţiene au consemnat, cu propriile cuvinte, că nu au avut nici răbdarea, nici atenţia necesară să analizeze documentele aflate la dosarul cauzei, fie depuse de către SCM Timişoara sau trimise de către BAT. Concluziile asupra acestui aspect pot fi lăsate la aprecierea opiniei publice:

Facem precizarea că aceste hotărâri arbitrale emise de BAT şi necenzurate de Tribunalul Suprem Elveţian produc efecte pe teritoriul român în măsura în care ar fi recunoscute în dreptul intern printr-o procedură de exequatur, o astfel de cerere din partea reclamanţilor din aceste proceduri aflându-se pe rolul Tribunalului Timiş (primă instanţă în materie). În acest litigiu aflat pe rolul instanţelor interne, SCM Timişoara a invocat că aceste
hotărâri arbitrale sunt contrare ordinii juridice române şi nu pot fi recunoscute în dreptul intern, având în vedere faptul că reclamanţii respectivi nu deţineau niciun raport juridic cu clubul SCM Timişoara şi cu atât mai mult, nu au încheiat niciun contract, nicio convenţie şi niciun acord arbitral cu SCM Timişoara.

Clubul nostru îşi exprimă încrederea în sistemul de drept român şi în faptul că, spre deosebire de celelalte instanţe care şi-au aplecat atenţia asupra acestei problematici, instanţele române vor analiza cu rigoarea necesară aspectele invocate şi probate de către SCM Timişoara.

SCM Timişoara este o instituţie publică, supusă respectării rigorilor şi exigenţelor aferente oricărei instiuţii publice și nevoită, conform dispozițiilor legale, să își apere argumentele pe toate căile legal posibile. SCM Timişoara va respecta în mod integral hotărârile instanţelor
române în materie, considerând că în această privinţă, ultimul cuvânt îl vor avea instanţele chemate să se pronunţe asupra conformităţii cu dreptul intern român a hotărârilor emise până în prezent contra SCM Timişoara.

Facem precizarea că sancțiunea dictată împotriva clubului nostru de baschet este interdicția de transferuri internaționale, interdicție impusă de FIBA. Precizăm, de asemenea, că din punct de vedere juridic şi regulamentar, nu există niciun fel de pericol ca echipa de baschet a SCM Timișoara să fie exclusă din Grupa A a Ligii Naționale de Baschet Masculin în sezonul 2018/2019, întrucât condiţiile de eligibilitate a participării în competiţiile FRB se analizează la începutul competiţiei, nicidecum şi pe parcursul sezonului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.