Condiții inumane la Spitalul de Boli Psihice Borșa. Deputat USR: „22 de bolnavi într-o cameră. Un infern al mizeriei cu neputință de descris în cuvinte”

305

Peste 120 de pacienți cu probleme psihice sunt îngrijiți la Spitalul din Borșa, județul Cluj, în condiții inumane. Stau câte 22 în saloane insalubre, unde tavanul este ciuruit și riscă să se prăbușească.

Clădirea este veche de 200 de ani, iar Consiliul Județean Cluj, care administrează unitatea medicală, nu a făcut investiții deoarece imobilul a fost retrocedat. Mai mult, autoritățile lucrează de cinci ani la un corp nou pentru a muta pacienții, însă clădirea nu este încă gata.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat o filmare de la Spitalul din Borșa despre care spune că este un „lagăr de concentrare pentru bolnavii cu boli psihice din județul Cluj”.

Pacienții din acest lagăr, fac baie în curte sau în niște băi care seamănă cu cele de la Auschwitz! Iarna, încăperile cu tavan ciuruit, care s-a prăbușit în capul bolnavilor de mai multe ori, sunt încălzite la sobele de teracotă, vechi.

Spitalul de Boli Psihice Borșa se află la 36 de kilometri de Cluj, într-un sat în care nu are sistem de canalizare. Clădirea în care funcționează unitatea medicală este veche de 200 de ani și a fost retrocedată moștenitorilor familiei Banffy. Din acest motiv, conducerea spitalului a recunoscut că s-au putut face investiții.

Directorul unității medicale a explicat că din 2014 s-a încheiat retrocedarea, iar o suprafață de două hectare de teren a intrat în proprietatea Consiliului Județean Cluj și în administrarea Spitalului Borșa. Autoritățile vor să-i mute pe pacienții spitalului într-o clădire nouă care se află în construcție de cinci ani.

Spitalul Borșa funcționează în Castelul Banffy, un monument istoric ridicat la jumătatea secolului al IX-lea.

ATENȚIE!Noi IMAGINI VIDEO de la Spitalul Groazei din Borșa, județul Cluj!Exact cum am anticipat, managerul Spitalului din Borșa a ieșit la atac împotriva mea spunând că imaginile filmate de mine sunt tendențioase și că nu reflectă realitatea în mod obiectiv și complet.Doamna manager, părea empatică ieri la telefon, astăzi, a demonstrat că este doar o umilă unealtă politică în mâna lui Alin Tișe, incompetentul președinte al Consiliului Județean Cluj, care nu a reușit în 2 mandate de președinte de CJ și unul de deputat, să asigure condiții decente pentru bolnavii cu boli psihice din județul Cluj.Pe aceeași rețetă patentată de Consiliul Județean Sibiu, omologii liberali de la Cluj, se ceartă cu adevărul.Priviți cu atenție cum arată o altă clădire în care sunt cazați bolnavii din același loc plin de spaime, pavilioane spoite cu var pe care crapă mucegaiul și unde stau înghesuiți în camere câte 6 până la 11 persoane.Dușul este la capătul fiecărui labirint, igiena este cum o vedeți și această clădire nu este racordată la canalizare.Deși, am specificat din prima postare că cei din Consiliul Județean Cluj încearcă ceva de 5 ani dar nu reusesc nimic, mâine vă prezint și grozăvia.Clădire nouă, în aceeași curte, fără stație de epurare, adică au pus boii inaintea carului, incompetenții lui Tișe.Această doamnă manager care se complace în acest jeg de 12 ani, trebuie demisă urgent.Se dovedește un simplu executant al ordinelor de la partid.Dacă cineva crede că povestea cu acest așezămînt al groazei numit Borșa se termină în 3 zile, nu mă cunoște.Pe spinarea acestor suferinzi, niște bandiți din partide politice din zonă au făcut bani cu nerușinare!Voi reveni cu noi dezvăluiri, foarte curând!

Publicată de Emanuel Ungureanu – Deputat USR pe Miercuri, 21 august 2019

Sursa: libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ