Concurs de frumusețe canină la Giarmata FOTO-VIDEO

159

Oricine a auzit despre celebrii câini numiți, după „meseria” lor inițială, „ciobănești germani”. De asemenea, nu se poate ca cineva să nu fi văzut măcar câteva secvențe de film cu acești câini, fie că e vorba de cunoscutul „comisar Rex” gata să prindă orice infractor periculos, fie de câinele „Calu” din serialul cu Pistruiatul.Acești câini sunt pe cât de aprigi în misiunile lor, pe atât de jucăuși în timpul lor liber, de tandri cu stăpânii și cu copii familiei.
Calitățile lor deosebite i-au „avansat” de la simplii câini de păzit turmele în munți Alpi, la „detectivi” specializați îm depistarea urmele olfactive a celor cautați, salvarea celor prinși sub dărâmături sau ca însoțitori ai forțelor de ordine. Iată cum ciobăneștii au devenit câini polițiști. Să nu uităm că prima denumire a asociației chinologice organizate de la noi din oraș, care ființa cu o sută de ani în urmă, purta numele de „Societatea câinilor de poliție pentru România”. Încă de atunci cei ce apreciau câinii ciobănești le-au dat o importanță deosebită.


Dar o altă latură a lor este aspectul deosebit de armonios și de plăcut. Stăpânii simt veșnic nevoia să se laude cu cățeii lor ciobănești și să le aprecieze frumusețea.

Un astfel de concurs de frumusețe a avut loc în acest sfârșit de săptămână, pe stadionul din Giarmata. Organizarea impecabilă a făcut să vină la expoziția concurs o mulțime de lume cu partenerii lor blănoși. Cei mai entuziaști vizitatori au fost evident cei mai mici care au apreciat fără excepție toți cățeii. Majoritatea chiar și-ar dori să aibe un astfel de prieten de joacă.


Concursul a fost extrem de exigent. Juriul a apreciat prezența și prestația fiecărui câine. Nu au fost trecute cu vederea nici unele mici neajunsuri. Cupele și diplomele au fost adjudecate doar de cei ce au întrunit cât mai multe puncte.

Încurajați de succesul avut organizatorii ar dori să perpetueze acest concurs și în anii viitori.

Dar imaginile fotografice și video ce însoțesc articolul sunt cele mai sugestive argumente pentru a încuraja și pe viitor pe cei ce dețin astfel de câini ciobănești să persevereze.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ