Concerte pop-rock, tururi ghidate prin cartiere și expoziții, de Ziua Timișoarei

112

Ziua Timișoarei va fi celebrată și anul acesta. Astfel, 3 august, va marca cel de-al XI-lea an în care este sărbătorit orașul. Ediția din acest an stă sub semnul declarării anului 2021 drept Anul Diasporei, expoziția „Călător între Viena și Timișoara” a artistului fotograf Călin Piescu urmând să deschidă, în 1 august, seria evenimentelor aniversare în spațiul expozițional recent reabilitat din incinta Casei de Cultură din Timișoara.

Tot duminică, dar în Piața Libertății, va avea loc concertul pop-rock „Timișoreni on stage”, care va prilejui întâlnirea cu trupele Cargo, TM Groove și Beck Corlan. „Și în acest an vom sărbători Ziua Timișoarei prin acțiuni ce se vor derula pe durata mai multor zile, atât în zona centrală, cât și în cartiere, în organizarea Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, ca proiect finanțat de către Primăria Timișoara. Programul artistic va fi unul diversificat, de la muzică pop-rock până la prelucrări folclorice și muzică clasică și se va completa armonios cu materiale educative despre Timișoara, cu ateliere și expoziții ce vor evidenția forța artistică a Timișoarei”, a anunțat Primăria Timișoara.

Luni, 2 august, tot în Piața Libertății, începând cu ora 19.00, iubitorii muzicii populare se vor reîntâlni cu Ansamblul Timișul și soliștii Andreea Voica, Carmen Popovici-Dumbravă, Dumitru Stoicănescu, Petrică Miulescu-Irimică și și Doriana Talpeș, dar și cu Cosmin Rafael Bălean Band, care, prin proiectul muzical inedit „Europa în Timișoara”, va prezenta prelucrări din folclorul statelor europene.

Marți, 3 august, pe lângă festivitățile oficiale ce se vor desfășura în Piața Unirii începând cu ora 10.30, este pregătit un program artistic prin Filarmonica Banatul și corul Voces Timisienses (ora 18.00, Piața Unirii), Opera Națională Română din Timișoara (ora 20.00, Piața libertății) și Zoli Toth, cu proiectul vocal-simfonic „Better Together” (ora 22.00, Piața Unirii).

În acest an activitățile se vor derula și în cartiere și vor consta din tururi ghidate, ateliere și materiale educative despre istoria cartierelor Timișoarei. „Pentru concertele ‘Timișoreni on stage’ și ‘Better Together’ accesul se va face pe baza biletelor cu titlu gratuit care se gasesc în format electronic pe www.iabilet.ro. Pentru toate celelalte evenimente, accesul se va face în limita locurilor disponibile. În ambele situații, accesul este condiționat de respectarea măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii Covid-19 (purtarea obligatorie a măștii, prezentarea dovezii vaccinării sau a testării, conform normelor în vigoare, măsurarea temperaturii etc)”, a mai explicat Primăria Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ