Concediu pe litoral sau muncă? Aleșii locali din Timişoara îşi petrec vacanţa studiind la mare

276

Consilierii locali din Timişoara îşi petrec o parte a verii pe litoral. Că e muncă sau distracţie, va decide opinia publică. Cert este că aleşii au aprobat pentru propriile persoane plecarea la cursuri de formare pe malul Mării Negre.

Din bugetul public al Timişoarei se vor pierde peste 100.000 de lei pentru calificarea consilierilor proaspăt instalaţi în funcţii. Cei care au cerut alocarea financiară pentru cursuri susţin că: „Motivaţia acestei solicitări este reprezentată de faptul că funcţia de consilier local presupune înţelegerea funcţionalităţii administraţiei publice locali şi centrale şi a bunelor practici în domeniu. Perfecţionarea unui consilier local duce la o colaborare eficientă cu executivul primăriei pentru atingerea obiectivelor asumate”. 

Decizia a fost adoptată cu majoritatea voturile consilierilor prezenţi, vineri, la şedinţă. 14 dintre ei au fost de acord, şase nu au dorit cheltuirea acestor bani şi doi s-au abţinut de la vot.

Culmea, cazarea aleşilor locali este mai scumpă decât cursurile în sine. Orele de perfecţionare costă 25.650 de lei, iar nopţile de cazare 67.500 de lei. Mai adăugăm transportul de peste 14.000 de lei şi ajungem la o cheltuială de peste 100.000 de lei.

Aleşii care şi-au dorit participarea la aceste cursuri şi au iniţial proiectul sunt: Grigore Grigoroiu, Lucian Căldăraru, Adelina Târziu, Ieremia Ion Ardeal, Lorenzo Barabaş, Daniela Mariș, Adrian Lulciuc, Ciprian Mihok şi Ştefan Sandu. Ei au invocat faptul că mulţi dintre noii consilieri nu au experienţă în administraţie şi au nevoie de cursuri. Însă doi dintre semnatarii solicitării, Sandu şi Grigoroiu se află la al patrulea, respectiv al doilea mandat.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ