Comunele din estul Timișului se pregătesc pentru turiștii pe bicicletă! Ce fac edilii pentru a facilita accesul pe două roți…

299

Pentru a atrage mai mulți ”turiști pe două roți” primarii comunelor din estul judeţului Timiş îşi propun să dezvolte în viitor zeci de kilometri de piste pentru biciclişti. Un proiect foarte ambiţios, vizează un circuit până la lacul Surduc şi pe ambele maluri ale râului Bega.

Pistele pentru biciclişti reprezintă o provocare pentru mulţi edili din zona Lugoj – Făget. Potrivit redesteptarea.ro, administraţia publică locală din Dumbava a revenit asupra unui proiect mai vechi. Acsta viza amenajarea unor astfel de căi de la Răchita până în centrul de comună. Acum, edilul șef din Dumbrava, Ioan Ihasz, vrea să-l amplifice, în așa fel încât pistele să străbată cel puţin cinci comune.

”Anul trecut am demarat demersurile pen­tru realizarea unui pro­iect transfrontalier cu lo­calităţi înfrăţite din Ungaria, pentru dezvoltarea mai multor domenii, cum ar fi turismul şi îmbunătăţirea mediului înconjurător. Prin acesta se încearcă realizarea unor piste pentru biciclişti, care vor cuprinde mare parte din estul judeţului. Vrem să încadrăm proiectul nostru vechi de piste de biciclete cu unul mai amplu, care porneşte de la Drumul Naţional. Astfel am putea crea un circuit cu locuri de odihnă şi grupuri sanitare, prin satele Dumbrava – Bucovăţ –Mâtnicu Mic – Fârdea – Traian Vuia şi retur Dumbrava. Apoi va mai fi o variantă către Făget şi înapoi pe partea cea­laltă prin Răchita şi Mănăştiur, până la Coştei, astfel încât să legăm toată valea râului Bega”, a declarat pentru Redeșteptarea, Ioan Ihasz, primarul Dumbravei.

Reprezentanţii administraţiei locale intenţionează să reia un proiect mai vechi de construire a pistelor pentru biciclişti și în comuna Bethausen. Acesta va fi finanţat din fonduri europene, prin Programul Leader, Grupul de Acţiune Locală – Asociaţia Microregională ”Ţara Făgetului”. În total ar trebui să se realizeze zece kilometri de piste pentru biciclete: trei între Cladova şi Bethausen şi şapte între Bethausen şi Leucuşeşti.

LĂSAȚI UN MESAJ