Comuna condusă de un agent agricol. Primarul a murit, viceprimarul nu e ales de CL din cauza disputelor politice

272

Comuna Bordeşti, din judeţul Vrancea, unde primarul a murit, iar viceprimarul nu a fost ales de Consiliul Local din cauza disputelor dintre reprezentanţii majorităţii PSD-ALDE-UNPR, este condusă de un agent agricol. Agentul delegat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici refuză, însă, semnarea documentelor oficiale. Dacă nu se va ajunge la un compromis politic, singura soluţie ar fi organizarea de alegeri anticipate.

Blocajul din comuna Bordeşti, judeţul Vrancea, a început în urmă cu câteva săptămâni, când primarul a murit. În mod normal, înlocuitorul acestuia trebuia să fie viceprimarul, dar acesta nu a fost ales în Consiliul Local din cauza disputelor dintre reprezentanţii majorităţii PSD-ALDE-UNPR.

Nici următoarea variantă de înlocuire a primarului, respectiv cu secretarul comunei, nu a putut fi o soluţie, deoarece acesta este implicat într-un dosar penal şi a fost suspendat din funcţie.

Astfel, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a decis să-l numească temporar în fruntea comunei pe agentul agricol, însă vidul de putere nu a fost rezolvat, în condiţiile în care acesta refuză să semneze documente oficiale.

Surse din rândul administraţiei locale spun că situaţia poate fi deblocată prin desemnarea unui viceprimar, ceea ce înseamnă că reprezentanţii majorităţii trebuie să ajungă la un punct de vedere comun.

Disputa pentru funcţia de viceprimar se dă între doi membri PSD, fiul fostului primar şi un membru al partidului, care a căzut în dizgraţia filialei locale.

”Componenţa politică a Consiliului Local Bordeşti este următoarea: 5 consilieri PSD, 3 consilieri PNL, 2 consilieri UNPR, 1 consilier ALDE. Încă de la constituirea Consiliului Local Bordeşti, în urma alegerilor din iunie 2016, au existat tensiuni şi neînţelegeri şi nu a fost ales viceprimar nici până în prezent. Însă, cât timp Gheorghe Tătaru a condus primăria, situaţia a fost sub control”, scrie Vrancea 24.

Primarul Gheorge Tătaru a murit pe 21 noiembrie. El a condus comuna timp de mai multe mandate: între anii 2000-2004, 2004-2008, 2012-2016, 2016 până în prezent.

sursa – gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ