Cât vor costa brazii de Crăciun anul acesta. Romsilva scoate la vânzare peste 65.000 de pomi

233
brad de craciun

Pentru Sărbătorile de iarnă, Romsilva scoate la vânzare peste 65.000 de pomi, din care 53.040 sunt din specia brad, iar 12.610 sunt din specia molid sau alte specii răşinoase. Preţurile ajung până la 35 de lei bucata.

Din totalul acestor pomi, 26.170 sunt puieţi ornamentali pentru Crăciun proveniţi din pepiniere proprii, iar 39.480 din culturi dedicate sub culoarele electrice, unde pot fi plantaţi doar pomi pentru Crăciun, sau din lucrări silvice de îngrijire a pădurilor, adică din extragerea arborilor tineri din culturi cu desime excesivă.

Din pepinierele silvice, pomii de Crăciun pot fi cumpăraţi cu rădăcină protejată sau direct în ghiveci, pentru a putea fi replantaţi după sezonul Sărbătorilor de iarnă. Soluţia replantării pomilor de Crăciun este recomandată de specialităţii Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, fiind promovată în rândul tinerilor prin programele de educaţie forestieră.

„Cei mai mulţi puieţi ornamentali pentru Crăciun provin din pepinierele silvice ale Direcţiilor Silvice Suceava, cu 6.800 de pomi, Ilfov, cu 5.600, şi Prahova, cu 3.400 de puieţi ornamentali”, transmite Romsilva.

Preţurile de vânzare variază între 15 şi 35 de lei, în funcţie de specie şi înălţime, pentru pomii de Crăciun recoltaţi în urma lucrărilor silvice, şi între 20 şi 360 de lei pentru pomii de Crăciun proveniţi din pepinierele Romsilva, în funcţie de dimensiuni şi condiţiile de livrare

Reprezentanţii Romsilva au precizat, pentru Mediafax, că pomii sunt de obicei cumpăraţi de persoane juridice (firme) care vând ulterior brazii în pieţe. De asemenea, pomii pot fi cumpăraţi şi de persoanele fizice.

sursa – gandul.info

LĂSAȚI UN MESAJ