Compania de cauciucuri are documentaţie pentru extindere, contrar celor afirmate de Nicolae Robu

314

Edilul Timişoarei, Nicolae Robu, a postat pe Facebook fotografia unei foi din dosarul depus de Continental Automotive, la Primărie, pentru extindere. În timp ce primarul susţine că se opune, reprezentanţii companiei spun că dosarul a şi fost avizat.

“Iată dovada intenției de extindere a firmei Continental Cauciucuri, care, contrar declarațiilor publice pe care le face, A CERUT DEJA DE LA PRIMĂRIE AUTORIZAȚIE DE CONSTRUCȚIE pentru o nouă mare hală! Este o hală în regim PARTER + 1 ETAJ, pe o suprafață la sol de 63m x 23m. În ea este prevăzut să se instaleze o linie de șpreiere, complet automatizată, adică: fără niciun angajat! No comment! P. S. În imagine, este reprodusă pagina de capăt de la documentația depusă de firmă pt autorizare, doar ea și nu mai multe pt că alte pagini din această documentație nu pot fi făcute publice!”, a scris primarul pe reţeaua de socializare.

Reprezentanţii firmei de cauciucuri spun că dosarul se află întradevăr la primărie, dar că extinderea a fost avizată de anul trecut. De asemenea, ei precizează că doresc să extindă doar spaţiul de depozitare, nu şi de producţie.

“Continental Anvelope Timișoara a depus la Primăria Timișoara cereri de autorizare pentru demolare și reconstrucție hală, avizate pozitiv de autoritățile locale. Hala nou construită va fi folosită pentru stocare a semicomponentelor. Memoriul a fost transmis Primăriei Timișoara în data de 16 aprilie 2018, odata cu toată documentația cerută prin certificatul de urbanism (care s-a avizat pozitiv în iunie 2017). Continental Anvelope Timișoara nu își va mări volumul de producție, iar construirea halei noi are ca scop recompartimentarea și eficientizarea producției, fără impact asupra mediului. Menționăm că dosarul depus spre aprobare conține avizul pozitiv din partea Agenției pentru Protecția Mediului care arată că hala ce urmează a fi construită și activitatea desfășurată acolo nu au un impact negativ asupra mediului (Decizia Nr. 94/16.03.2018 în care este specificat inlusiv faptul că nu va crește volumul producției fabricii). Decizia Nr. 94/16.03.2018 este atașată memoriului depus la Primăria Timișoara. Menționăm, de asemenea, că în fabrică sunt produse, în medie, 54.000 de anvelope pe zi. Volumul de producție al fabricii nu va crește.”, a transmis, pentu Banatul azi, compania.

Mai mult, Continental a transmis şi ce planri are pe viitor, precum şi ce investiţii va face pentru reducerea cât de mult a mirosului supărător emanat în timpul procesului de producţie.

“În ceea ce privește planurile companiei Continental Anvelope Timișoara de extindere, în perioada imediat următoare continuăm demersurile începute deja pentru extinderea sistemelor noastre de tratare a mirosului, proiect în valoare de peste 4 milioane euro, care are scopul de a reduce până la eliminare mirosul specific producției de anvelope. Începând cu anul 2015 am început acest proiect, pentru implementarea unui sistem de tratare a emisiilor olfactive, în care am investit peste 10,5 milioane de euro. Rezultatele măsurătorilor realizate după punerea în funcțiune a acestor echipamente, unele dintre ele prototipuri pentru industria producătoare a anvelopelor, arată o reducere semnificativă a percepției mirosului specific producției de anvelope în imediata vecinătate a perimetrului fabricii, de până la 80%”, au explicat reprezentanţii societăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ