Comerțul ilicit de la marginea drumului, în floare în vestul țării!

777

Au trecut 27 de ani de la schimbarea regimului comunist, timp în care libertatea şi-a spus cuvântul. Libertatea… inculturii şi a prostiei. În loc să evoluăm, am involuat. Ne-am adâncit în negândire şi în prostie, că ne-a ajuns până la nări, iar dacă nu avem de gând să ne trezim, în curând ne vom sufoca. Considerăm că tot ce zboară se mănâncă, tot ce se mişcă ne aparţine, că putem face tot ce ne trece prin cap, ca tot ce visăm peste noapte, a doua zi putem realiza. În fiecare moment, prostia ne bate la uşă îmbrăcată în haine ieftine, dar în vogă, şi ne cere găzduire, iar noi, orbiţi, îi oferim.

Uitați cum stau lucrurile. Pe lângă faptul că mizeria tronează peste tot, o mai amplificăm şi noi, totul fără ca cineva să ne tragă la răspundere. Din păcate această mizerie, împreuna cu indiferenţa şi cu intoleranţa merg mână în mână, pe acelaşi drum. Oare până când? Chiar nu mai există legi? Nimeni nu mai poate fi tras la răspundere?

Cei din ,,vârful piramidei” ne arată cum totul li se cuvine lor, cum pot face ce vor, pot să-şi umple buzunarele şi seifurile, iar nouă ne aruncă o ciovârtă.

După ani de zile de parcurs drumul Timişoara – Deva, am rămas cu convingerea că nimic nu s-a schimbat, odată cu trecerea timpului. De cum părăsești capitala Banatului și până aproape de Făget, cu acordul şi aprobarea primarilor din comunele de pe ruta respectivă, dar şi a Consiliului Judeţean Timiş, tronează pe marginea drumului produse agro-alimentare, unele din producţia proprie a sătenilor, altele din supermarket şi revândute, fără ca cineva să se sinchisească de un astfel de comerţ illicit. Cine oare bagă bani în buzunar, la negru, pentru a închide ochii şi a da astfel de aprobări? Acelaşi lucru se întâmplă şi în restul ţării, ca de exemplu în zona județelor Hunedoara și în Bihor, unde se vinde ţuică amestecată cu alcool metilic, ce poate provoca probleme grave de sănătate, însă nici în aceste situații nimeni nu ia nici o măsură. De ce ? Fiindcă ţara e condusă de nelegiuiţi cu incultura de patru clase primare, încorporată însă în diplome şi masterate sau în doctorate cumpărate pe şest.

comert drum comert drum1

LĂSAȚI UN MESAJ