Colterm nu are bani de aruncat pe salarii dar mulți șefi se află la pregătire în diverse stațiuni

196

Una din veșnicele găuri negre ale bugetului local este compania ce ar trebui să asigure temoficarea în oraș. Probleme acolo sunt extrem de vechi și de încâlcite de asemenea.
Lucrătorii de la Colterm ar fi trebuit cu o săptămână în urmă să-și încaseze salariile pentru luna trecută. Și nu este vorba de cinci-zece sau douăzeci de salariați nemulțumiți ci de peste 800 după unele surse. Banii, în sumă totală de circa trei milioane de lei ar fi trebuit să vină de la Consiliul Local al municipiului în a cărei subordine se află compania de termoficare.

Ar fi posibil ca la aceste blocaje financiare să fi dus și o politică ciudată a administrației ce a contractat cu Colterm lucrări din alte domenii ce nu țin neaparat de specificul lor de activitate. Este vorba de lucrări de întreținere și reparații la școli și grădinițe pentru care a trebui să primească sume restante de circa două milioane de lei. Acești bani neîncasați se suprapun peste fenomenul ce este firesc în acest anotimp cel al banilor de la populație în cuantum mult mai mic pe timp de vară. Practic cetățenii plătesc acum doar serviciul de furnizare de apă caldă nu și încălzirea.

Lucrătorii ce nu și-au văzut banii șușotesc pe la colțuri că ar declanșa proteste. Dar până la această oră acestea încă nu sunt anunțate oficial. Ca un făcut tot acum în acestă perioadă de vară când situația salariilor este neclară conducerea este de negăsit fiind în „binemeritate” concedii dar și în programe de instruire de specialitate prin tot felul de stațiuni turistice.

LĂSAȚI UN MESAJ