Colț de rai în nord-vestul țării. Plaja de la poalele munților amenajată de doi absolvenți de Medicină

1081

Pasionaţi de munte, doi tineri absolvenţi ai facultăţii de Medicină şi Farmacie au ales să parieze pe turism. La poalele munţilor Pădurea Craiului au amenajat o plajă, între stânci şi peşteri, cu nisip alb, fin.

În urmă cu doi ani, Sebi şi Geta Lascu au ales să parize pe turism. Pe defileul Crişului Repede, în mijlocul naturii înconjurată de munţi, a fost ridicată o pensiune cu fonduri europene. Ideea îi aparţine medicului stomatolog Sebastian Lascu, un bihorean îndrăgostit de munte şi de turism.

“Am pornit de la faptul că farmaciile pe care le-am avut nu au mers. Au venit lanţurile mari care te omoară, vor să acapareze toată piaţa, iar proiectele europene au fost o oportunitate foarte bună pentru tineri”, a explicat Sebastian Lascu.

Pensiunea se află în comuna Şuncuiuş, la aproximativ 60 de kilometri de Oradea. Valoarea proiectului a fost de 100.000 de euro, din care 20.000 de mii de euro a fost contribuţia personală.

Turiştii au aici la dispoziţie acţiuni diverse de aventură: de la rafting pe Crişul Repede, la via ferrata pe stânci, sau chiar speoturism în peşterile din jur. Totodată, se pot relaxa pe plaja de la baza muntelui.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ