Colajul poate aduce alături semințele și legumele într-un întreg artistic

138

Dacă sunt tineri interesați să afle mai multe sau au curajul să se exprime în public e simplu. Sunt invitați să intre în discuție despre rolul artei de intervenție în viața societății prin prisma colajului și temele abordate in expoziția B Cause. Seara va continua cu un atelier de colaje în care oricine este curios va decupa din reviste si ziare și își va crea propriile postere. Programul arată cam așa:

19:00 Colajele și arta de intervenție

19:30 Atelier de colaje „cut /paste”

21:00 Recital de chitara cu Alexandru Gondoci

Conceptul B Cause este un dialog vizual între lupta pentru o cauză și plăcerea de a descifra artacolajelor. Universul colajelor este unul suprarealist, reprezentând pulsul și culoarea subiectelor societății în care trăim. Ele ne conturează sistemul nostru de valori și idealul colectiv, care sunt în continuă transformare. Justiția socială, drepturile omului, protecția mediului, libertatea presei și egalitatea de șanse sunt teme încă controversate la mai bine de 70 de ani după ce au fost oficial adoptate.

Arta de intervenție este succesoarea dadaismului și predecesoarea artei conceptuale. Aceasta s-a manifestat ca un protest împotriva intervențiilor omului asupra naturii sau pur și simplu a preconcepțiilor de natură estetică și socială. Printre cei mai valoroși reprezentanți sunt: Marcel Duchamp, Banksy și Damien Hirst.

Leitmotivul expoziției sunt legumele și inspirația este dată de tema ONU pentru 2016: “Anul internațional al semințelor și legumelor”, care ne invită la un stil de viață sănătos.

Creionetica este o agenția de creație și producție media care aspiră la o societate mai echitabilă, mai cultivată, mai conectată cu natura. Din 2013 organizația face puntea între arta vizuală contemporană și cauzele sociale, de mediu, culturale, educaționale și orice concept care aderă la o dezvoltare durabilă. Mai multe despre agenție se pot afla pe www.creionetica.ro.

Reciproc Cafe este o iniţiativă a întreprinderii sociale Asociaţia Ecosens, care susține consumul responsabil, educația pentru sănătate şi dezvoltarea durabilă. Mai multe detalii pe: www.lareciproc.ro

Creionetica organizează expoziția „ B-Cause” sâmbătă – 16 iulie 2016, la Reciproc Café pe str. Mărășești nr 14. Intrarea este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.