Coduri de vreme rea în Banat. Iarna se întoarce!

383

Iarna nu a trecut încă! În Banat urmează să mai ningă, iar la cote înalte va fi chiar viscol care va reduce semnificativ vizibilitatea.

Astfel, până în 13 februarie, județul Caraș-Severin se află sub avertizare meteo de cod galben.

”În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitații și local se vor acumula cantități cuprinse între 10 și 20 l/mp. La munte, în Transilvania, în jumătatea de nord a Moldovei și în Maramureș vor fi mai ales ninsori și lapoviță și se va depune strat de zăpadă. În Banat precipitațiile vor fi mixte, iar în Oltenia și Muntenia vor predomina ploile până marți seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori.

În zona montană vor fi ninsori importante cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 m, unde temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h și va fi viscol”, tranmiste ANM.

De asemenea, a fost emis și un cod portocaliu de viscol la altiitudini mari. Acesta este valabil, marți, până la ora 15:00.

Se vor semnala ninsoare însotiță de vânt cu viteze la rafală de peste 100…120 km/h, care determină scăderea vizibilității sub 50 m, în județul Caraș-Severin, în zona de munte de peste cota 1800 m.

 

LĂSAȚI UN MESAJ