Codul roșu de caniculă a băgat mai mulți oameni în spital! Avertismentul medicilor de la Spitalul Județean Timișoara

480

Codul roșu de caniculă, emis de meteorologi, a început să facă primele victime în Banat și Crișana.

Spitalul Clinic Judetean de Urgență ,,Pius Brînzeu” Timișoara avertizeză populația județului în ceea ce privește temperaturile caniculare din această perioadă și efectele nefavorabile ale deshidratarii aspura aparatului cardiovascular.

,,Este foarte important să va hidratați, asta deoarece în ultimele 24 de ore, numai în Clinica de Chirurgie Vasculara a SCJUPBT au fost internati 6 pacienti cu evenimente cardiovasculare trombo-embolice (caracterizate prin formarea de cheaguri în vase sau cord, determinate cel mai probabil de expunerea pacientilor la temperaturile extreme de afara, coroborata cu hidratarea insuficienta.”, au transmis reprezentanții Spitalului Județean Timișoara.

Potrivit medicilor, deshidratarea crește riscul apariției evenimentelor cardiovasculare nedorite, precum ischemia acută de membru cu potențiala pierdere a acestuia, accidentul vascular cerebral sau tromboza venoasă profundă, prin creșterea vâscozității sângelui și formarea de cheaguri de sânge la nivelul inimii și vaselor. Deshidratarea este favorizată de temperaturile înalte de pe timpul verii, pacienții prezentând boli cardiovasculare fiind cei mai predispuși să dezvolte astfel de complicații.

LĂSAȚI UN MESAJ