Cod portocaliu şi cod galben de inundaţii pe râuri din Timiş şi Caraş-Severin FOTO-VIDEO

484

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis miercuri o avertizare Cod portocaliu de inundaţii valabilă până la ora 24:00 şi o alta Cod galben, valabilă până joi, la ora 9:00, pentru râuri din judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, nivelurile se vor menţine peste Cotele de apărare pe râurile din bazinele hidrografice Bega-bazin amonte S.H. Făget, Bistra – curs inferior, Timiş pe sectorul aval confluenţă Bistra – S.H. Lugoj, judeţele Caraş-Severin şi Timiş, aflate sub Cod portocaliu.

Conform ISU Banat, apele s-au retras în ultimele ore. Cu toate acestea, circulația rutieră se desfășoară cu dificultate pe Drumul Național 68 între localitățile Obreja și Glimboca, în județul Caraș-Severin.

De asemenea, pagubele produse de ape sunt minore. Oamenii sau pregătit și ei, pentru cazul în care situaţia se va înrăutăţi. În satul Crivina mai multe hectare de teren au fost inundate, iar o casă a fost ameninţată să fie cuprinsă de ape, fiind protejată de localinici şi angajaţi ISU cu saci de nisip.

LĂSAȚI UN MESAJ