Cod portocaliu: 140 de intervenții pentru pompieri

219

Pentru gestionarea eficientă a situațiilor de urgență generate de fenomenele meteo periculoase, astăzi, începând cu ora 08:00, la sediul ISU Timiș a fost convocat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a intervenției și Grupa Operativă ISU Timiș.

În ultimele 24 h, ISU Timiș a intervenit în peste 140 de situații de urgență, dintre care: 4 incendii, 94 degajări copaci/crengi căzuți pe autoturisme și partea carosabilă, în urma căror au fost afectate 39 autoturisme, 32 degajări cabluri de pe partea carosabilă, 5 stâlpi căzuți și 5 accidente rutiere.

La nivelul județului Timiș, la ora 08:00, 60 de localități erau parțial/total nealimentate cu energie electrică, peste 40.000 de clienți. În prezent, pentru restabilirea energiei electrice în localitățile afectate lucrează 24 de echipe.

În această noapte pe drumurile naționale și județene și pe sectorul de autostradă, s-a acționat astfel:

– pe sector autostradă cu 60 utilaje;

– pe drumurile naționale – 42 de utilaje;

– în municipiul Timișoara – 8 autobasculante cu lamă și sărăriță, și două buldoexcavatoare

La această oră, drumurile naționale și județene sunt greu practicabile. Recomandăm cetățenilor să utilizeze autoturismul doar dacă este strict necesar.

Celor care pleacă la drum în această perioadă, le recomandăm să aibă autoturismele echipate corespunzător, să se intereseze asupra stării drumurilor înainte de pornire și să respecte semnalele ori restricțiile autorităților.

LĂSAȚI UN MESAJ