Cod galben de vânt puternic în mare parte din ţară, de marţi dimineaţa

103

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, două atenţionări Cod galben de intensificări ale vântului şi ninsori în zona montană, valabile începând de marţi dimineaţa, în primă fază în peste trei sferturi din ţară, iar ulterior în 19 judeţe.

Conform prognozei, pe parcursul zilei de marţi, între orele 6:00 – 21:00, în Banat şi Crişana, apoi treptat şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii şi în Moldova, Dobrogea şi estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 70 km/h.

În acel interval orar, vântul va avea intensificări şi la munte, unde se vor semnala precipitaţii mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile şi rafalele vor depăşi 70 – 90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaţilor Orientali şi, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

De asemenea, începând de marţi, de la ora 21:00, şi până miercuri, ora 6:00, atenţionarea Cod galben va fi în vigoare în judeţe din Dobrogea, sudul Moldovei şi în jumătatea estică a Munteniei, unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55 – 75 km/h, iar în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăşi 80 – 100 km/h, spulberând zăpada.

LĂSAȚI UN MESAJ