Cod galben de ninsori viscolite în Timiş. ISU Banat spune că e pregătit de intervenţii

1524

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș s-a pregătit cu personal suplimentar și a asigurat activarea, la nevoie, a grupei operative. ISU Timiș a luat măsurile în contextul atenționării meteorologice cod galben de ninsori viscolite în estul județului.

Peste 100 pompieri sunt pregătiţi să intervină cu 20 mijloace tehnice, în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viaţa semenilor sau a bunurilor acestora.

Misiunile de acordare a primului ajutor medical calificat vor fi asigurate de cele 9 echipaje SMURD, iar alte 4 (două ATPVM și două ambulanțe aflate în rezervă) sunt pregătite să intervină, dacă situaţia o va impune. La eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, ISU Timiș este pregătit să intervină cu autospeciala şenilată cu capacitate mărită de trecere.

La nevoie, echipajele de salvatori vor fi dislocate, imediat, în zonele de risc pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative.

Șoferii sunt sfătuiți să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile. De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ