Cod galben de ceață și porturi închise, vremea se schimbă astăzi

317

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că mai multe județe se află, duminică dimineața, sub atenționare cod galben de ceață. Până la ora 11 sunt sub atenționare cod galben de ceață județele Buzău, Brăila, Ialomița, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Gorj, Olt, Vâlcea, Dolj, Brașov, Harghita, Sibiu, Covasna, Timiș, Arad și Alba.

Vizibilitatea scade local sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri, iar pe alocuri este posibilă chiciură.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza ceții traficul auto se desfăşoară dificil pe mai multe artere rutiere din ţară. Astfel de probleme sunt semnalate pe arterele rutiere din judeţe precum: Alba, Bacău, Buzău, Brăila, Braşov, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Giurgiu, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Ialomiţa, Ilfov, Gorj, Harghita,Olt, Neamţ, Teleorman, Tulcea şi Vrancea.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, polițiștii le recomandă conducătorii auto care se deplasează în astfel de zone să manifeste prudenţă sporită la volan, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte şi să nu se hazardeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ