CNAIR se utilează pentru a întreţine singură drumurile naţionale

169

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere cumpără tot mai multe echipamente moderne pentru dotarea DRDP-urilor din ţară. Asta pentru a întreprinde cu proprii angajaţi şi cu propriile utilaje lucrări de infrastructură.

Utlima achiziţie constă în 7 maşini de marcaj rutier. Investiţia s-a ridicat la suma de 3,1 milioane de lei şi de ea beneficiază şi vestul ţării. Utilajul destinat DRDP Timişoara a ajuns deja în Banat.

„Una dintre mașinile de marcaj a ajuns, în cursul zilei de astăzi, în custodia DRDP București, unde a avut loc și o sesiune de instructaj privind utilizarea acesteia, iar utilajul repartizat DRDP Timișoara a fost deja dat în folosință. CNAIR SA nu a mai avut achiziționate până acum asemenea utilaje specializate de marcaj rutier și a depins în totalitate de contractele pentru execuția de marcaje rutiere încheiate cu operatori economici private”, transmite CNAIR.

Achiziția acestor utilaje va permite intervenția rapidă la orice eveniment și marcarea corectă a zonei respective, asigurând astfel condițiile de siguranță necesare desfășurării traficului.

„Utilajele achiziționate execută toată gama de marcaje rutiere necesare – longitudinale duble sau simple, marcaje continui sau după un anumit pas, marcaje diverse (scuaruri, parcări, etc) și au costuri de operare scăzute. Achiziția se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, care prevede redotarea companiei cu o nouă gamă de mașini și utilaje specifice lucrărilor de reparații și întreținere a drumurilor. Planul presupune achiziționarea anuală și etapizată a mai mult de 1.000 de mașini și utilaje, până la această dată fiind achiziționate mai mult de 750 de mașini și utilaje”, mai aflăm din comunicatul de presă remis CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ