Clinica de terapie intensivă a Spitalului Județean are nevoie urgentă de personal calificat!

2068

Clinica ATI din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgență ”Pius Brînzeu” Timișoara este una dintre cele mai moderne clinici de anestezie și terapie intensivă din țară. Dar, pe lângă dotarea și aparatura de înaltă performanță și amenajări, cea mai importantă resursă a clinicii este reprezentată de resursa umană.

Pentru a funcționa în parametrii corespunzători și pentru a putea acorda îngrijirile medicale necesare pacienților în stare critică este vitală prezența unui personal medical calificat. Totodată, numărul personalului ocupă un loc important. Clinica necesită un număr suficient de persoane calificate în domeniu, pentru a putea acoperi nevoile pacienților.

Ne bucurăm că au fost scoase la concurs un număr semnificativ de posturi de asistenți medicali -20 posturi și infirmere -24 posturi, îngrijitoare curățenie -1 post și brancardier -1 post. Ocuparea acestor posturi va conduce la îmbunătățirea condițiilor de lucru, scăzând suprasolicitarea personalului, apropiindu-ne de normarea prevăzută de lege. Această lege prevede un asistent medical la 1-2 paturi, pentru secția de terapie intensivă. Invităm pe toți cei interesați să se înscrie la acest concurs, asigurându-i de faptul că oferim un loc de muncă în care într-adevăr responsabilitățile sunt foarte mari, dar și satisfacțiile morale pot fi pe măsură. Aici echipa simte cu adevărat că poate contribui la salvarea vieții pacienților. Ambianța de lucru și spiritul de echipă sunt cu adevărat extraordinare, asigurându-se susținere și perfecționare pentru personalul nou încadrat”, declară Ovidiu Bedreag, șeful ATI de la Județean.

În paralel vor continua demersurile pentru ca normarea personalului pentru a se atinge normele prevăzute de Ordinul 1500/2009 privind organizarea și funcționarea Clinicilor ATI din Romania.

 

LĂSAȚI UN MESAJ