Clădirile neocupate din Timişoara, luate cu forţa de oamenii străzii-VIDEO

249

Primarul Timişoarei susţine că se loveşte de o situaţie fără precedent. A primit zeci de sesizări de la cetăţenii din Piaţa Traian, care se plâng că sunt terorizaţi de oamenii fără casă care şi-au găsit culcuş într-o casă dărăpănată din Timişoara.

Pe strada Dacilor, la nr. 3, există o casă aparent părăsită. De fapt, proprietarul este plecat în Italia şi nu s-a mai îngrijit de locuinţă. Cum aceasta nu este securizată, mai mulţi oameni, unii din Timiş, alţii din Caraş-Severin şi chiar Sălaj, şi-au ăsit adăpost aici şi, spune edilul şef, îi terorizează pe ceilalţi locatari.

„Este foarte greu să se facă ordine cu legislaţia existentă în România la ora actuală. Am primit sesizări de la cetăţeni, pe facebook, că sunt terorizaţi de cetăţeni de etnie romă în zona Pieţei Traian. Am trimis Poliţia Locală acolo. S-a constatat că există un număr de indivizi care locuiesc acolo în mod abuziv şi li s-au aplicat amenzi. A fost indetificat proprieterul, este în Italia şi nu reacţionează. În ultima vreme sesizările cetăţenilor s-au intensificat. Ieri a fost din nou Poliţia Locală acolo”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Acesta spune însă că nu poate să îi evacueze pe cei care stau ilegal în imobil pentru că proprietarul nu se implică.

„Poliţia Locală dă amenzi. Ei vin şi se reinstalează acolo. Evacuarea forţată poate fi făcută numai la sesizarea proprietarului”, mai precizează primarul.

Poliţiştii locali acţioneză frecevent în identificarea persoanelor fără casă. Însă nu pot decât să îi legitimeze, iar pe cei care nu au domiciliul în Timişoara, îi urcă în trenuri şi îi trimit acasă. Din păcate ei se întorc pe străzile oraşului de pe Bega.

LĂSAȚI UN MESAJ