0.1 C
Timișoara
joi 22 februarie 2024

Clădiri în care-şi desfăşoară activitatea Spitalul Municipal Timişoara, recuperate. Cu ce realizări se laudă primarul Nicolae Robu

O mulţime de schimbări s-au produs, în acest an, la Spitalul Municipal Timişoara, care este administrat de municipalitate. Astfel, 2015 a însemnat anul în care Primăria Timişoara a renunţat să mai plătească chirii pentru clădirile în care-şi desfăşurau activitatea mai multe clinici, dar şi în care au avut loc numeroase modernizări. Fie cu bani de la bugetul local, fie cu fonduri de la Guvern sau de la Uniunea Europeană.

Astăzi, la şedinţa de bilanţ a Spitalului Municipal Timişoara a participat şi primarul Nicolae Robu, care a vorbit despre ce s-a făcut pentru unitatea medicală în acest an şi ce se doreşte a fi realizat, în viitor. „M-am străduit să asigur condiţii cât mai bune pentru ca dvs. să vă puneţi în valoare competenţa. Mă bucur că suntem în casa noastră aproape peste tot. Am făcut mai multe mutări în ceea ce priveşte proprietăţile şi nu mai plătim chirie. Mai avem clinica ASCAR într-un spaţiu care parţial nu ne aparţine şi ne străduim să rezolvăm problema de noi spaţii pentru condiţii mai bine la spitalul municipal”, a declarat Nicolae Robu, în faţa a zeci de medici.

Edilul-şef a explicat că Secţia de Dermatologie a fost mutată de pe strada Mărăşeşti în Complexul Studenţesc, într-o clădire care a fost modernizată, dar şi că au fost recuperate de la romi, în instanţă, două clădiri de pe B-dul C. D. Loga, în care funcţionează Clinica de Balneo-Fizioterapie. Nicolae Robu a mai anunţat că, în viitor, primăria trebuie să vină cu noi investiţii, să se realizeze noi construcţii, şi a criticat administraţia Ciuhandu pentru modul în care a cheltuit bugetul Timişoarei.

„Fără inhibiţii! Trebuie să avem curajul să gândim lucrurile la cel mai înalt nivel şi ceea ce facem să fie mulţumitor pe termen lung. Nu pot să-mi explic cum de s-au făcut atât de puţine lucruri cu aceiaşi bani, în trecut. Nu vreau să-l acuz pe fostul primar, dar a fost un sistem care a permis ca din avuţia Timişoarei să se înfrupte unii şi alţii. Am închis roboţii respectivi şi acest lucru a provocat multă ostilitate la adresa mea”, este de părere Nicolae Robu.

În final, primarul Timişoarei le-a transmis medicilor că aşteaptă să-i trimită o listă cu aparatele de care au nevoie. „Nu înseamnă că tot ce cereţi o să primiţi. Vedem cât ne putem întinde, cât putem acoperi. Nu vă minţim, nu vă creăm iluzii, dar trebuie să plecăm de la a cunoaşte nevoile”, a conchis Nicolae Robu.

Alte subiecte :

Citește și :