Clădirea unei şcoli de elită în care învaţă peste 2.000 de elevi din Timişoara, şanse mari să fie cumpărată de municipalitate

140

Clădirea în care învaţă peste 2.000 de elevi de la un liceu de prestigiu din Timişoara ar putea fi cumpărată, în viitorul apropiat, de primărie. Este vorba de imobilul şi anexele în care-şi desfăşoară activitatea Colegiul Naţional Bănăţean.

Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a anunţat astăzi, în cadrul Galei Excelenţei a Colegiului Naţional Bănăţean, că negocierile cu Episcopia Romano-Catolică, care deţine clădirea, sunt aproape de final.

Am discutat de-a lungul timpului foarte multe variante, a trebuit mereu să găsim formule prin care să cădem de acord cu Episcopia Romano-Catolică, să ajungem în final la sume rezonabile pe care să le putem asuma. Tot ce-a fost de lămurit s-a cam lămurit. Când e vorba de negocieri, detaliile nu se discută. Acest proces, după părerea mea, este acum spre final. Sper ca într-un orizont de timp relativ scurt, nu vreau să vă dau un termen pentru că nu depinde de mine, să putem trage linia şi să intrăm în comisia de negociere cu terţii şi apoi să supunem la vot în consiliul local achiziţia clădirilor”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timişoarei, după ce clădirea Colegiului Naţional Bănăţean va fi cumpărată de municipalitate, aceasta va fi modernizată. Edilul-şef nu a dorit să dezvăluie care va fi preţul plătit pentru achiziţionarea imobilului.

Este absolut necesar să rezolvăm această problemă, pentru că toată lumea e păgubită, plătim chirii şi sunt sume care în timp devin mari, semnificative, nu putem face lucrări majore în spaţii care nu sunt ale noastre. Pe de altă parte, Episcopia Romano-Catolică nu poate să investească să întreţină aşa cum se cuvinte aceste spaţii pe care nu le foloseşte. Imaginea lăsată în oraş devine una de neglijenţă faţă de nişte clădiri istorice frumoase care ar trebui să facă cinste oraşului”, a mai afirmat Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

  1. Era timpul sa se rezolve cu cladirea Colegiului Banatean-va fi excelent pt.d-l primar -.dar am un mare of!! cu mizeria din Timisoara-in special in Piata DOINA,in fata librariei Grigore Ureche,Dimbovita,pe malul Canalului BEGA,IOSSEFIN.Muncitorii de la RETIM nu sunt coordonati de nimeni si stau toata ziua cu peturile de bere in mina etc….

LĂSAȚI UN MESAJ