Circulaţie blocată de un drum surpat, în Arad

358

Un drum judeţean din judeţul Arad, care leagă două localităţi, s-a surpat noaptea de miercuri spre joi. Craterul s-a extins pe o lungime de peste 30 de metri şi are o adâncime de 2 metri. Totul, din cauza Crişului Alb.

Drumul surpat este DJ 708 care leagă localităţile Dieci şi Crocna. Acesta a fost modernizat în urmă cu 4 ani. Însă problema ar fi proximitatea de râul Crişul Alb. În cadrul lucrărilor nu au fost făcute şi consolidările malurilor, aşa că apa s-a infiltrat pe sub asfalt, iar noaptea tercută a cedat lasând în urmă craterul.

crocna-dieci-drum-surpatImediat la faţa locului a ajuns primarul comunei Dieci, dar şi Poliţia Rutieră care a restricţionat traficul rutier. Din fericire, în momentul producerii calamităţii, pe şosea nu se afla niciun şofer.

De asemenea, la Prefectura Arad s-a întrunit comitetul pentru situaţii de urgenţă pentru a monitoriza situaţia.

Conducerea Consiliului Judeţean Arad, care administrează şoseaua, a promis că va interveni urgent şi va remedia problema până săptămâna viitoare. Soluţia provizorie presupune consolidarea terasamentului drumului şi a malurilor cu piatră. Însă aici este nevoie de o lucrare amplă pentru ca pe viitor să se evite o astfel de situaţie.

De responsabilitate nu scapă nici Direcţia Apelor Banat, care trebuie să consolideze malurile râului.

Acum, persoanele care vor să ajungă de la Dieci la Crocna, trebuie să aleagă rute ocolitoare, mai lungi cu cel puţin 15 kilometri.

foto: Actualitati Arad

LĂSAȚI UN MESAJ