Ciprian Jichici, despre „o măgărie de doi bani: Viceprimarul e vinovat că n-a făcut ce a promis candidatul de primar”

1715

Fost colaborator apropiat al primarului Nicolae Robu, Ciprian Jichici îl desfiinţează pe edil într-un material publicat pe blogul personal.

Ex-consilierul liberal se declară dezgustat până la greață de laşitatea unui lider.

„Tranziția între „să mă judece justiția cât mai repede că sunt nevinovat” și „auoleu fraților, mă rog cu lacrimi în ochi la voi și la bunul Dumnezeu, nu mă lăsați pe mâna ăstora că eu sunt o biată victimă” este de notorietate în țara mândrilor urmași ai lui Traian și Decebal. Iar cireașa de pe tort apare atunci când vine câte unul și o dă pe aia cu „Eu?!! Eu n-am semnat nimic, ăia de sub mine sunt niște incapabili, niște corupți nenorociți”. Nimic nu mi se pare mai dezgustător decât liderul care încearcă să se spele pe mâini aruncând eșecul în brațele altora”, a scris fostul consilier municipal pe blogul său.

Jichici îl atacă dur pe fostul său şef de partid, primarul Nicolae Robu.

„Cam asta face de ceva timp și domnul Robu, primarul Timișoarei. Și o face în cel mai urât și condamnabil mod posibil. Nu i-a pus domniei sale nimeni pistolul la tâmplă obligându-l în 2012 să promită tot ce a promis. Din contră, a avut deplină libertate. La fel cum a avut deplină libertate în a-și alege echipa executivă, aparatul propriu și lista de consilieri. Din nefericire, a dat o grămadă de rateuri cu alegerile făcute. Prea multe pentru capacitățile de leadership pe care domnia sa își închipuie că le are. Prea multe pentru ceea ce ar trebui să aibă un oraș ca Timișoara. Cu una dintre aceste alegeri însă, a nimerit-o. Nu e greu de ghicit că mă refer la Dan Diaconu. Desigur, era și o alegere evidentă. Cum ai putea să nu îl ai lângă tine la primărie pe cel care a fost omul tău de încredere și susținător necondiționat ani la rând? Cum ai putea să nu îl ai lângă tine pe cel care este dispus să vină la 7 dimineața și să plece la 9 seara, ocupându-se cu stoicism de toate cele pe care i le arunci în brațe? Cum ai putea să nu ai lângă tine un om cu o capacitate intelectuală de top, un om care crede sincer în tine fără a fi nici cărător de servietă, nici lingușitor și nici bou obedient? Să nu fiu greșit înțeles, nu am intenția de a-i ridica aici statuie lui Dan, pe care, trebuie să o spun, îl cunosc și îl respect de-o viață de om. Ce a făcut el bine sau rău ca viceprimar al Timișoarei îi las pe alții să judece pentru că eu sunt în mod evident subiectiv. Nu despre asta este vorba. Ci despre faptul că acest om s-a dovedit un partener de încredere, cu o capacitate de muncă și implicare rar întâlnite. Ei bine, surpriză! Vinovat de nerealizarea promisiunilor pompoase ale candidatului Robu din 2012 se dovedește a fi în 2016 viceprimarul Diaconu. Mai mult, Diaconu se dovedește a fi un incompetent care nu trebuie menajat și care (cu câteva luni înainte de alegeri!!!) este chemat să dea explicații pentru lipsa mărețelor realizări promise în 2012. Din punct de vedere uman, gestul primarului Timișoarei este incalificabil. Sigur, nu este o prea mare surpriză, având în vedere modul în care domnia sa înțelege să îi trateze pe cei din jurul său. Este un gest care spune destul de multe despre caracterul omului și despre modul în care înțelege să conducă. Dezvăluie faptul că, în esență, nu dă doi bani pe cei din jur, nici măcar pe cei mai fideli și loiali colaboratori. În plus, este și un gest profund ipocrit. Teoria „sunt atât de corect și cinstit încât nici măcar pe Dan nu îl apăr” ar fi aplicabilă în situația în care viceprimarul ar fi încălcat legea. În acest caz însă, viceprimarul e vinovat că n-a făcut ce a promis candidatul de primar. Ceea ce transformă o teorie corectă într-o măgărie ipocrită de doi bani”, a fost de părere Ciprian Jichici.

Vă reamintim că anul trecut, la începutul lunii noimebrie, Ciprian Jichici, aflat atunci în SUA, a anunţat că demisionează din Consiliul Local şi PNL.

Citeşte AICI articolul integral publicat pe blogul său.

1 COMENTARIU

  1. Vrajeala Jichici! Dar cand te linguseai pe langa tatucul Robu, facand jocurile lui Busoi, cum era? Cate absente ai la sedintele de la CL Timisoara? Cate la PNL? Tu vorbesti? Unde lucrezi tu? Nu la firma acuzata de dare de mitta! Cate contracte ai cu tot felul de primarii?

LĂSAȚI UN MESAJ