„Cine parchează pe trotuar rămâne Nesimțit!”

202

Societatea timișoreană a trăit o lună de relativă acalmie. A fost destul. Deja se simțea nevoia unui nou scandal, a unei noi ocazii de a scinda societatea în mai multe părți.
De data aceasta protagonistul este un cunoscut om implicat social care a considerat că e bine să se bage în chestiuni controversate. Corneliu Vaida cunoscut pentru poziția intransigentă în cazul casei Muhle. Dar activitatea sa de revolutionar este veche din acel decembrie ce a schimbat lucrurile începînde de la noi.

Cu două zile în urmă Vaida susține că a trebuit să intervină într-o situație scandaloasă. Chiar în fața sediului Poliției Locale trotuarul era ocupat complet de două mașini ale poliției care nu lăsau loc de trecere nici măcar câțiva centimetri. Ca dovada a situației este postată pe rețelele electronice o fotografie cu un cărucior ce nu poate trece. Oricine voia să treacă pe acolo trebuia să-și pericliteze copilul și să coboare pe carosabil.

Corneliu Vaida spune că a fost chemat la ordin la Poliție unde a încasat o amenda pentru fapte ciudate. Cetățeanul de onoare al Timișoarei, a fost amendat cu 900 de lei pentru postări pe Facebook. Amendatul spune că va contesta actul în instanță. Tot procesul-verbal era de neînțeles. Nu se puteau distinge decât cuvinte neclare și fără legătură.
Postarea era însoțită de următorul text: „Milițiene Cojan, tu și adunătura ta de nesimțiți, ce-ar fi să vă auto-amendați?”. Vaida nu crede că astea ar fi injurii ci doar o constatare potrivită în context.

În invitație se spune că dacă nu se prezintă, „se vor aplica sancțiunile prevăzute de art. 2, pct. 33 din Legea 61/1991, republicată”. Conform legii articolul 2 spune că: „constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni (…)”, iar punctul 33 are un conținut fără legătură cu speța. Este ceva despre nesupravegherea minorilor. Concluzia lui Vaida: Ne vedem în instanță”!

Din punctul de vedere al Poliției lucrurile nu stau așa. Ei cred că nu este vorba de un abuz ci de aplicarea legii. Poliţia Locală anunță că, potrivit unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţeaua de socializare Facebook a fost declarată spaţiu public, motiv pentru care orice postare jignitoare poate fi sancţionată cu amendă în conformitate cu prevederile Legii 61/1991 republicată, aspect valabil pentru orice persoană care se simte lezată de apelativele postate pe reţeaua de socializare, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale.

Corneliu Vaida este şi administratorul unui grup creat pe Facebook, cu peste 400 de membri, care se numeşte „Cerem demisia directorului Poliţiei Locale Timişoara – Dorel COJAN”, precizează News.ro.

invitatie politie

„În ceea ce îl priveşte pe dl Vaida Corneliu Nicolae, acesta a fost invitat la sediul Poliţiei Locale Timişoara pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că, în mod repetat, prin postările dumnealui pe reţeaua de socializare, mai exact pe grupul pe care îl administrează, a adus jigniri la adresa poliţiştilor locali de natură să lezeze demnitatea acestora şi a instituţiei din care fac parte, făcându-i ”adunătură de nesimţiţi”, ”godaci inutili”, ”boacteri daltonişti, nu doar nesimţiţi şi incompetenţi”, ”boacterii retardaţi de la Disciplina în construcţii”. Cel în cauză a fost invitat pentru a i se aduce la cunoştinţă faptul că expresiile postate în datele de 13 şi 14.04.2017 reprezintă jigniri şi pot fi sancţionate conform Legea 61/1991 republicată, cu amenzi între 200 şi 1.000 lei, în niciun caz pentru faptul că a sesizat o parcare neregulamentară în faţa sediului Poliţiei Locale, aşa cum s-a insinuat cu rea-credinţă”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.

În același context poliţiştii locali au anunţat că: „s-a luat măsura imediată de eliberare a spaţiului astfel încât cetăţenii să poată trece”.
„…doresc să reafirm cu fermitate că voi considera NESIMŢIT pe oricine parchează pe trotuare – indiferent de funcţie şi statut social – în așa fel încât pietonii, mai ales mamele cu cărucioare – să fie obligate să ocolească maşinile parcate ilegal, pe carosabil!”, a mai scris Vaida.

Astea au fost faptele. De aici totul s-a mișcat ca bulgărele de zăpadă care pleacă la vale. Au apărut zeci de stiri, puncte de vedere și opinii in media. Deja sunt foarte multe sute de mesaje de solidarizare cu Corneliu Vaida. Chiar reprezentanți ai partidelor au luat poziții în caz. Unii chiar doresc să ofere sprijin juridic prin angajarea avocaților. Deja sunt voci ce vor să iasă în stradă pentru mitinguri. Rămâne de văzut cum va evolua povestea.

LĂSAȚI UN MESAJ