Cine nu-l dorește pe doctorul Jaro Marșalic, manager al Spitalului Județean de Urgență din Reșița?

1414

O adevărată tiradă, pentru care și-a cerut scuze dinainte, a lansat joi, în timpul unei ședințe extraordinare a Consiliului Județean Caraș-Severin, consilierul județean Paul Purea. Iritat de faptul că directorul Elena Amzoi, reprezentantul Consiliului Județean în comisia de examinare a chirurgului reșițean Jaro Marșalic (PNL), pentru funcția de manager, nu s-a prezentat, Purea a amenințat cu demisia sa din demnitatea de consilier. În aceste condiții, comisia nu s-a putut întruni, pentru a-și exercita mandatul. Doctorul Paul Purea (foto), membru al PMP, a insistat asupra faptului că nu i se pare normal ca reprezentantul Consiliului Județean să absenteze de la o astfel de întâlnire, fără să anunțe în prealabil și fără să poată fi contactat nici măcar pe telefon.

„N-aș fi făcut atâta caz pentru o absență, noi am suspendat această comisie, dar mă gândesc la un singur lucru: nu cumva în spatele acestei neprezentări să se găsească altceva. Dacă va fi așa, eu primul în zilele următoare o să îmi dau demisia, nu mă mai interesează nici de Spitalul Județean, nici de nimic. Eu am crezut că noi toți cei de aici vrem să facem ceva pentru cărășeni, indiferent de politică, indiferent de coloratura politică a cuiva, ci pur și simplu legal și pe competență. Nici nu îl cunosc bine pe dr. Marșalic, dar m-am bucurat că era un om din sistem, un om care, fiind director medical de ani de zile acolo, putea împreună cu toți cei de aici să facă ceva pentru acest spital de urgență, care este lazaret”, a afirmat Paul Purea.

După ce a insinuat că cineva nu l-ar dori, poate, acolo pe doctorul Jaro Marșalic, Paul Purea a tras atenția și asupra situației Unității de Primiri Urgențe a spitalului, arătând că e nevoie de un studiu de fezabilitate care trebuie depus până în luna august, în caz contrar existând posibilitatea să nu poată fi extinsă și modernizată până în 2018.

”Mai este și proiectul cu heliportul, cu care toată lumea cred că este de acord, nu mai vorbesc de reabilitarea energetică și așa mai departe. Și acestea trebuie depuse în perioada următoare, pentru că altfel nu vor mai putea fi prinse în finanțarea de anul viitor”, a mai declarat Paul Purea.

Președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, nu i-a oferit nici un răspuns lui Purea, căruia i-a spus că l-a lăsat să vorbească doar pentru că îi respectă experiența în domeniu, deși spitalul nu era pe ordinea de zi a ședinței de astăzi. Hurduzeu a declarat că nu dorește să intervină în desfășurarea procesului de selecție a noului manager al Spitalului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.