Cine l-a făcut ,,om mare” pe Dan Negru! VIDEO

1431

Timişoreanul Dan Negru s-a reîntors pe meleagurile natale la invitaţia prof. univ. dr. Marcel Tolcea și conf. univ. dr. Lucian Ionică, de la Universitatea de Vest Timişoara, unde a purtat un dialog cu studenţii de la diferite specialităţi despre jurnalism.

Dan Negru, plin de vervă, a declarat de la început că el nu este jurnalist, ci realizator de emisiuni de divertisment şi a încercat de câteva ori… să nu se pună cu blondele.

A încercat de cele mai multe ori să facă un spectacol din tot acest dialog, moderat de Marcel Tolcea, care mai este şi scriitor, şi de Lucian Ionică, care mai este şi omul din spatele aparatelor de filmat, fiindcă şi în dialog era vorba tangenţial despre spectacolul lumii din spatele micului ecran.

A dat la o parte microfonul şi a zis că,…”eu ţip destul de tare, n-am nevoie de ăsta”.

“Am zis să ne întâlnim, să ne întrebăm unii pe alţii, vorbe, lucruri, mă bucur să vă cunosc, şi am să vă spun lucruri care n-au cum să convină profesorilor. Nu ştiu dacă e bine sau nu. Eu cred că voi, care sunteţi studenţi la jurnalism, aşa, după mintea mea, cred că voi sunteţi aşa o breaslă defavorizată, să mor eu dacă vă mint. Cred că facultatea asta produce pe stoc, aşa, ca o fabrică de dinainte de 1989, care producea non stop ingineri care nu aveau unde să se angajeze. Nu există nici profesori ancoraţi în tot ce înseamnă media la ora asta”, spune Negru.

Se pare că are şi dreptate uneori, deoarece se loveşte de tot felul de studenţi la practică prin redacţii, care habar n-au de nimic, de îţi vine să te iei cu mâinile de cap când îi auzi ce inventează.

Negru e de părere că ştirea se verifică din televizor, că dacă trei televiziuni zic acelaşi lucru, înseamnă că aşa e, nu e timp de verificat.

Marcel Tolcea e de părere că meseria de jurnalist trebuie făcută cu seriozitate, că în ziua de astăzi o ştire este copiată de la un jurnalist la altul.

“Jobul de jurnalist e cretin pe întreg pământul”, spune Negru.

S-a mai vorbit despre joburi, concursuri, despre emisiuni, despre cum să-ţi găseşti ştirea, subiectul cel mai plauzibil, să o cauţi, să vezi unde e, de unde “sare iepurele”, nu profesorul să îţi dea totul.

A povestit apoi cum a răzbit în capitală ca plecat de la Radio Timişoara, despre cum a trecut bariera provincie-capitală,iar şansa lui a fost Valeriu Lazarov, unul din cei mai importanţi oameni de televiziune din lume, care a construit medii în televiziune în întreaga lume, “şi eu cred că omul acela m-a salvat pe mine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.