Cine este responsabil pentru sistarea apei calde în Timişoara? Primarul dă vina pe furtuna din septembrie

102

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a explicat, marţi, cum s-a ajuns în situaţia în care 61.000 de abonaţi Colterm să rămână, pentru 20 de ore, fără apă caldă. Asta după ce E.on România a oprit furnizarea gazului spre regia de termoficare pentru o datorie de 8 milioane de lei extrem de restantă şi alte arierate de 66 de milioane de lei.

Edilul şef spune că în ultimul an au intervenit cheltuieli mai mari pentru bugetul local şi de aceea nu a putut subvenţiona datoriile Colterm, Robu spune că furtuna din 17 septembrie 2017 a scos din visteria prmăriei 20 de milioane de lei, dar dă şi alte exemple.

„Pagubele (n.r. din 17 septembrie 2017) au fost de 22 de milioane de lei. De la Guvern am primit 2 milioane de lei. A trebuit să luăm 20 de lmilioane de lei din bugetul local. Colterm ia anul acesta certificate verzi şi nu le poate plăti singură aşa că le plăteşte Primăria. Asta înseamnă 3,5 milioane de lei în fiecare lună până în septembrie. De aceea sunt dificultăţi în a face plăţile, avem anumite întârzieri faţă de colaboratorii noştri, nu sunt întârziere grave”, susţine Nicolae Robu.

Din fericire timişorenii au acum apă caldă, dar datoriile Coltermului spre E-on Gaz nu sunt stinse, aşa că oricând situaţia s-ar putea repeta.

LĂSAȚI UN MESAJ