Cinci români au murit într-un accident în Marea Britanie, al șaselea e în stare gravă

130

Cinci cetățeni români (trei bărbați și două femei) și-au pierdut viața și un altul a fost rănit, miercuri, într-un accident rutier produs pe autostrada M6, în apropierea localității Stoke-on-Trent din Marea Britanie, relevă un comunicat al ambasadei României la Londra dat joi publicității.

Potrivit sursei citate, cei șase se deplasau pe autostradă într-un autoturism Nissan Micra, care a fost acroșat de un camion marca Mercedes. După ce a fost informată, misiunea diplomatică română de la Londra a întreprins demersuri pe lângă autoritățile de poliție din Staffordshire în vederea confirmării identității victimelor accidentului rutier.

De asemenea, au fost contactați membrii familiilor cărora li s-au furnizat informații privind procedura de repatriere și demersurile întreprinse de autoritățile britanice în cazul deceselor survenite în circumstanțe incerte. Ambasada României la Londra rămâne în legătură cu autoritățile britanice și va acorda sprijin și asistență familiilor dacă acestea vor fi solicitate, mai menționează comunicatul.

În seara zilei de 24 mai 2017, misiunea diplomatică română a primit confirmarea din partea autorităţilor de poliţie britanice cu privire la faptul toţi cei şase pasageri ai autoturismului implicat în accident sunt cetăţeni români. Aceştia se deplasau pe autostrada M6 într-un autoturism, care a fost acroşat de un camion. Înurma impactului, cinci dintre cetăţenii români au decedat, iar a şasea persoană a fost transportată la o unitate medicală şi se află în afara oricărui pericol”, se aratăîn comunicatul MAE.

În urma accidentului, o secţiune de aproape 18 kilometri din autostradă a fost închisă timp de mai bine de 8 ore. Şoferul camionului care a provocat tragedia, un englez de aproximativ 60 de ani, a fost arestat.

LĂSAȚI UN MESAJ