China Smart Expo a concentrat la Budapesta agenții economici din tot estul Europei-Video

190

În acest sfârșit de săptămână are loc la 200 de kilometri depărtare de Timișoara un eveniment economic ce depășește interesele locale ale zonei. Expoziția China Smart este o adevărată punte de legătură aruncată ca legătură între două continente.

Aici se concentrează interesele comerciale a marelui colos ce domină continentul asiatic și majoritate țărilor din spațiul est-european. Este unul din cele complexe evenimente din Europa Centrală și de Est, care cuprinde expoziții, prezentări de firmă, conferințe tematice și întâlniri de afaceri, devenind astfel locul de întâlnire a producătorilor, exportatorilor și importatorilor din China cu oameni de afaceri din țările europene.

Evenimentul expozițional se află la cea de-a noua ediție și este organizat sub patronajul Ministerului Comerțului din R.P. Chineză prin Biroul de Comerț Exterior. Generosul spațiu rezevat acestui târg cuprinde 6 expoziții, printre care „China Import Fair”, având ca temă principală produsele agricole și industria alimentară.

Cele mai facile afaceri pot porni de la contactele făcute aici la expoziție. Câteva date sunt concludente:
Cifrele aferente ediției 2017 sunt o dovadă a succesului de care s-a bucurat evenimentul: 300 de expozanți, 4800 de vizitatori înregistrați, 2000 de contacte de afaceri.

La ediția 2018 sunt prezente pe o suprafață de 10.000 mp peste 400 de companii chineze, abilitate de Ministerul Comerțului din China și care deţin licenţe de export-import în relația cu UE. Este o platformă de afaceri pentru introducerea de noi branduri si produse. Organizatorii sunt: autoritățile chineze (Ministerul Comerțului din R.P. Chineză prin Biroul de Comerț Exterior, Ambasada Chinei din Budapesta).

Sunt prezente în jur de 300 de expozanți din China cu cea mai diversă gamă de produse. Vizitatorii sunt în principal din: Ungaria, Serbia, Slovacia, România, Slovenia, Croația, Republica Cehă. Sunt deja stabilite colaborări cu camerele de comerț din Croația, România (Harghita, Timiș, Mureș, Arad, Bihor), Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina și Polonia.

Manifestarea are trei direcții principale:

CHINA SMART EXPO unde sunt prezente peste 300 de exportatori chinezi din domeniile: IT și electronică, industria agro-alimentară, construcţii, industria auto, textile, industria chimică, echipamente și articole de uz casnic, energie din surse regenerabile, publicitate-tipografie-imprimerie, altele.

SHANDONG CULTURE EXPO reunește 80 de reprezentanți și delegați guvernamentale de rang înalt, iar tematica abordată vizează sectoarele învățământ și programe de mobilități pentru studenți, turism, sport, drepturi de autor, artă, mediul virtual.

CHINA IMPORT FAIR are forma unui forum de afaceri dedicat companiilor din țările Europei Centrale și de Est care pot face export în domeniul industriei alimentare, agricultură, bunuri de larg consum, altele.

LĂSAȚI UN MESAJ