Chester Williams este Cetățean de Onoare al Timișoarei

110

Orașul Timișoara are de astăzi un nou Cetățean de Onoare. Este vorba despre unul dintre cei mai cunoscuți rugbiști ai lumii – sud-africanul Chester Williams, fost antrenor al campioanei SCM Saracens.

Rugby-ul timișorean dădea o excelentă lovitură de imagine în anul 2012 atunci când îl instala în funcția de antrenor pe legendarul Chester Williams, fost component al naționalei Africii de Sud ce a câștigat Cupa Mondială din 1995 într-un moment de cumpănă pentru statul african și pentru mandatul lui Nelson Mandela. Fiind singurul jucător de culoare din naționala Springbok a devenit rapid foarte popular într-o țară măcinată de apartheid și a primit supranumele de ”Perla Neagră”.

Mutarea oficialilor bănățeni din iarna lui 2012 s-a dovedit și foarte utilă după ce la finalul sezonul echipa – denumită pe atunci RCM – câștiga titlul de campioană națională. Cu Chester la cârmă, bănățenii au mai câștigat un titlu și în anul următor dar apoi relațiile din cadrul clubului s-au deteriorat și sud-africanul a plecat de la Timișoara.

chesterPentru perioada petrecută aici, în care acesta s-a înscris și la cursurile de master ale Universității de Vest, Chester a fost distins astăzi cu titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Timișoara. Distincția i-a fost oferită de primarul Nicolae Robu în cursul acestei dimineți.

”Este o onoare și o bucurie pentru mine să primesc această distincție. Timișoara este un oraș drag mie”, a declarat Chester la finalul evenimentului la care a fost însoțit de conducerea clubului de rugby.

LĂSAȚI UN MESAJ