Cheltuieli fabuloase în MAI: BMW seria 7, Touareg-uri și sute de TV de 1000 € bucata

133
BMW Series 7 sedans are displayed outside the venue at the Annual General Meeting of the automobile manufacturer BMW in Munich, Bavaria, Germany, 16 May 2019. EPA-EFE/, Image: 433695590, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: LUKAS BARTH-TUTTAS / EPA / Profimedia

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a dezvăluit, vineri, o serie de cheltuieli care s-au făcut în minister, pe care el le consideră fără justificare, printre care sute de televizoare de 1000 de euro bucata, în sediul Jandarmeriei.

Vela a vorbit despre achiziționarea unui BMW seria 7, cumpărat din banii poliţiştilor, care a fost făcut cadou la Camera Deputaţilor, dar şi despre patru maşini Touareg noi, în contextul în care a fost întrebat despre mesajul reprezentanţilor unui sindicat al poliţiştilor, care i-au transmis să cumpere “sicrie în loc de maşini”, după un accident cu maşina de serviciu petrecut în Satu Mare în care au fost implicaţi doi poliţişti.

“Mi-au transmis cei de la sindicatul Europol, tocmai am discutat cu ei, miercuri, nu ştiam de această metaforă destul de macabră. Vreau să vă spun aşa, avem preocuparea de a dota Poliţia, avem deja în lucru transmiterea unor autoturisme pentru creşterea mobilităţii la nivelul municipiului Bucureşti şi în toată ţara. Sunt în pregătire, pentru a fi colantate şi amenajate mijloacele sonore de avertizare, mai multe autoturisme Duster pentru a fi repartizate în ţară”, a declarat Marcel Vela.

El a spus că ar fi preferat ca reprezentanţii sindicatelor “să ia măsuri şi când doamna Carmen Dan a cumpărat un BMW seria 7”. “Aş fi preferat ca domnii de la sindicate să ia măsuri şi când doamna Carmen Dan a cumpărat un BMW seria 7, echivalentul a vreo 10 Dacii Logan, şi l-a dat în comodat la Camera Deputaţilor. Şi atunci cred că erau sindicate.

Ministrul a mai spus că fosta conducere a MAI a achiziţionat patru maşini Touareg noi “la Jandarmerie, care să asigure protecţia unor demnitari PSD”.

“De 200.000 de euro puteau fi cumpărate cel puţin 500 de pistoale ca să salvăm membrii de sindicat din stradă care au Carpaţi acum. Totodată, am găsit sute de televizoare cumpărate la Jandarmerie cu 1.000 de euro bucata (…) şi alte achiziţii făcute în acest minister, achiziţii, vă rog să mă credeţi, eu, ca ministru, (…) şi colegii din conducerea ministerului le-am considerat sau le considerăm inoportune”, a mai spus Vela.

LĂSAȚI UN MESAJ