Mesajul unui polițist pentru ministrul Vela: „Dacă nu poate cumpăra mașini noi, să achiziționeze un lot de sicrie”

83

Un accident grav în care doi polițiști au fost răniți în timpul misiunii redeschide dezbaterea despre starea tehnică precară a multor autospeciale folosite de Poliția Română. Dar și războiul politic dintre PNL și PSD.

Sindicaliștii din poliție s-au revoltat, după ce s-a aflat că mașina implicată în accident era veche de 15 ani. Ministrul de Interne spune că pregătește noi dotări, dar le reproșează sindicaliștilor că nu au fost la fel de vocali atunci când, în timpul guvernării PSD, MAI a luat mașini de lux pentru demnitari. Replica social-democraților: cel puțin unul dintre bolizii invocați de Marcel Vela a fost folosit de un lider liberal.

„Încă doi polițiști răniți în misiune. Aseară, doi colegi din cadrul unei secții rurale a IPJ Satu Mare, aflați în misiune la un eveniment sesizat prin 112, s-au răsturnat cu “autospeciala” într-o curbă între localitățile Satu Mare și Micula. Autospeciala sau sicriul pe roți, face parte din categoria Logan 2005, aflată într-o stare avansată de uzură și care nu mai poate fi folosită în misiunile specifice. Îi sugerăm domnului ministru, dacă tot nu poate achiziționa mașini noi, măcar să achiziționeze un lot de sicrie de la pompe funebre”, transmite Sindicatul Europol.

LĂSAȚI UN MESAJ