CFR și-a făcut milă de o gară de poveste din Vestul țării! Monumentul istoric este acum în reparații capitale, după demersuri de 10 ani VIDEO

2369

Lucrările de reabilitare a gării din municipiul Brad avansează. Potrivit CFR Infrastructură, consolidarea subsolului clădirii de călătorii s-a realizat, până acum, în proporție de aproape 77 la sută, execuția drenului pentru colectarea apelor pluviale are un stadiu de peste 88 de procente, iar refacerea rețelei de calizare exterioară e aproape gata, informează Radio Timișoara. În același timp, și refacerea sistemului de paratrăznet/împământare a fost executat aproape în totalitate.

Staţia din Brad, aflată pe lista monumentelor istorice, a intrat în reparţii capitale la sfârşitul anului trecut, printr-un program susţinut financiar din fonduri proprii ale companiei naționale de Căi Ferate Române. Acesta prevede ample lucrări de reparaţii şi consolidare la exterior dar şi interiorul clădirii. Valoarea estimată a proiectului este de peste un million de lei. Lucrările au ca termen de finalizare luna iulie 2017.

Gara din Brad este o adevărată capodopera arhitecturală, unică la noi în ţară. O construcţie asemănătoare mai există doar în Tirol (Austria).

Sursa foto: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ