Cererea pentru ajutorul de cărbune pentru Timișoara a fost trimisă la Guvern

16

Solicitarea Primăriei Timișoarei prin care se cere cărbune din rezerva de stat a plecat spre Guvern. Edilul-șef spunea că este nevoie de ajutor național pentru funcționarea Colterm și pentru ca timișorenii să aibă căldură în această iarnă.

Din câte se pare, Complexul Energetic Oltenia nu a vrut să încheie un contract cu Colterm din cauza situației financiare extrem de gravă a regiei. „Prefectul Ovidiu Drăgănescu a transmis Guvernului României, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, solicitarea Primăriei Timișoara pentru cărbune din rezerva strategică a României. Mulțumim. Colterm a încercat la jumătatea anului, în contextul creșterii explozive a prețului la gaz, să cumpere cărbune de la furnizorii tradiționali, precum Complexul Energetic Oltenia, dar aceștia au refuzat să ne livreze, din cauza datoriilor acumulate. Doar doi furnizori, din cei patru contractați de Colterm, s-au angajat că ne vor și trimite cărbune. O parte din el este pe drum. Cu conturile blocate de ANAF, compania de termoficare nu s-a putut îndrepta, cu credibilitate, spre alți furnizori, iar soluția de urgență astăzi este obținerea cărbunelui din rezerva strategică”, a transmis Dominic Fritz.

Vă amintim că, luni, primarul a anunțat că deja Colterm a cerut insolvența. Datoriile regiei depășesc 320 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ